(©Reuters)
(©Reuters)

Ćavi demantovao da se Nejmar vraća u Barsu: Nije u našim planovima, imamo druge prioritete

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 19:20

Ako je verovati strategu katalonskog kluba Brazilac nije meta, a na Kamp Nouu su usredsređeni na potpis defanzivnog veziste i desnog beka…

U Barseloni su planirali da tokom leta angažuju superstaram, da vrate Lionela Mesija na Kamp Nou. Želje su jedno, mogućnosti i realnost nešto sasvim drugo. Argentinac će u MLS, planovi katalonskog kluba su se izjalovili, a Sport je plasirao informaciju da Nejmar hoće da se vrati. Ali, i da nije poznato nalazi li se u Ćavijevim zamislima.

Nije previše vremena proteklo, a mladi strateg Katalonaca je demantovao da se Nejmar vraća u Baerselonu. Ne nalazi se u njegovim planovima, drukčije ideje ima Ćavi. Na Kamp Nouu su usredsređeni na potpis defanzivnog veziste i desnog beka, o Brazilcu ne razmišljaju.

Izabrane vesti

Nejmar nije meta, a u Barseloni su razradili letnju taktiku i nje će se držati.

“Nejmar? Iznenađujuće je da se njegovo ime pojavilo. Nejmar nije u našim planovima. Mnogo mi se sviđa, ali imamo drugačije prioritete”, rekao je Ćavi i istakao da je za leto pripremljeno više scenarija:

“Predsednik i sportski sektor su obavešteni o svemu. Imamo plan A, plan B i plan C. Uvek sam optimista Iimislim da ćemo se dobro pojačati”.

Ćavi je priznao da još nije razgovarao sa igračima na koje ne računa… Do sada se samo čuo sa najbližim saradnicima i Đoanom Laportom, i njima izložio politiku vezanu za transfere.

“Imamo sastanke sa sportskim sektorom i predsednikom, a ako moramo da razgovaramo sa igračem, to možemo da uradimo i putem telefona ili zuma”.

Jedan od glavnih zadataka, ako ne i primarni, biće potpis defanzivnog veziste. Nastala je rupa u sredini Barseloning veznog reda po odlasku Serhija Busketsa i tu katalonski klub neće imati prava na grešku.

“Moramo da angažujemo vrhunskog defanzivnog vezistu, to je veoma važna pozicija i tu igrač mora da bude izrazito kvalitetan, nalik Busketsu”.

Na listi prioriteta se, pored angažovanja defanzivnog veziste, visoko kotira i novi desni bek.

“Potreban nam je desni bek, kome je to primarna pozicija. Ali, postoje i drugi prioriteti. Žil je sve razumeo, Serđi se komfornije oseća u sredini, nego kada igra po boku. Erik takođe više voli da bude na centralnoj poziciji, dok je Markos bek, a koristimo ga i kao štopera”, poručio je mladi strateg Blaugrane i osvrnuo se na dvojac koji je pod njegovom komandom ostvario najveći napredak:

“Želimo da testiramo Arauha i ostale igrače iz tima. Balde je eksplodirao u protekloj sezoni, bio je fantastičan”.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023BarselonaPari Sen ŽermenNejmarĆavi

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara