Cezar Aspilikueta (©Reuters)
Cezar Aspilikueta (©Reuters)

Barselona ne odustaje, Aspilikueta mora da ispregovara prijateljski rastanak sa Čelsijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 08:52

Kapiten Plavaca želi na Kamp Nou, stvar je u tome što je aktuelni šampion Evrope aktivirao klauzulu za dodatnu godinu pre nego što su uvedene sankcije

Frank Kesi je potpisao, Andreas Kristensen dogovoren, sledeći je - Cezar Aspilikueta. Barselonina politika dovođenja kvalitetnih pojačanja za nula evra već je dala određenu širinu Ćaviju Ernandezu za narednu jesen, predsednik Đoan Laporta već je potvrdio da su dva pojačanja dogovorena mada nije hteo o imenima - mada je ukazao da su u pitanju vezista i štoper -, a sledeći čiji se potpis željno iščekuje na stadionu Kamp Nou je Kristensenov dugogodišnji saigrač i kapiten u Čelsiju.

Za razliku od Danca kome ugovor ističe na leto, na Stamford Bridžu su pre uvođenja sankcija uspeli da aktiviraju klauzulu kojom će Španca da zadrže još dodatnu sezonu, ali Barselona ne odustaje. To zna i Aspilikueta, koji je navodno spreman za promenu i poslednji veliki ugovor u karijeri, mada je produžetak saradnje donekle zakomplikovao posao.

Izabrane vesti

20.45: (1,12) Španija (9,00) Island (20,0)

Katalonski Mundo Deportivo piše da Barselona pažljivo gleda dešavanja u Čelsiju i pogotovo šta će biti sa španskim reprezentativcem u jeku sankcija koje klubu onemogućavaju da kupuje nove igrače i produžava ugovore sa onima koji su već tu. Tako je Kristensen već otpao, dok je Aspilikueta taj koji određuje svoju budućnost.

Naime, ugledni dnevnik tvrdi da španski univerzalac želi da dođe i da je spreman za promenu, pogotovo što bi se vratio u svoju zemlju, ali pre toga mora sa Čelsijem da ispregovara prijateljski rastanak, odnosno da klub pristane da izgubi svog kapitena bez obeštećenja. Sam čin rastanka u ovom momentu ne izgleda nimalo realno jer klub nema prostor da gubi svoje prvotimce, a opet ne može ni da forsira ostanak nekog ko je spreman da okrene novi list u karijeri. Zato bi za sve strane najbolje rešenje bilo da Čelsi što pre dobije novog vlasnika, kako bi sankcije uvedene zbog Romana Abramoviča bile ukinute.

I pored toga, Aspilikueta je posle deset godina na Stamford Bridžu stekao kultni status i ne želi da klub napusti u najtežim danima novije istorije. Zato je sada fokusiran na Čelsi, na što bolji rezultat do kraja tekuće sezone, a od leta će razmišljati o daljim koracima. Klub iz Zapadnog Londona ima odličnu šansu da i naredne sezone igra Ligu šampiona, a čeka ga i dvomeč četvrtfinala elitnog takmičenja sa madridskim Realom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Mundo navodi da će Aspi sesti za sto sa čelnicima kluba kada se spusti zavesa na sezonu kako bi razgovarali o prelasku u Barselonu.



tagovi

BarselonaČelsiCezar Aspilikueta

Obaveštavaj me

Čelsi
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara