Ćavi može da zapeva: Kesi prošao preglede, plata 7.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 01:34

Barsa završila veliki posao...

Krenulo je sa uobičajenim spekulacijama. Onda su se oglasili španski mediji (AS, Kadenas Ser, nekoliko katalonskih portala), tvrdeći da je dogovor pao, a sada stiže potvrda i iz Italije. Pouzdani Di Marcio javlja da je Frank Kesi pre nekoliko danas uspešno prošao lekarske preglede u Luganu, da je tom prilikom pružio ruku čelnicima Barselone u znak usmenog dogovora, te da će u narednim danima potpisati predugovor sa katalonskim velikanom.

Isti izvor otkriva da će reprezentativac Obale Slonovače staviti paraf na četvorogodišnji ugovor sa Kataloncima, odnosno da će godišnje zarađivati neto platu od 7.000.000 evra. U tu cifru uključeni su i lako ostvarivi bonusi.

Izabrane vesti

Kesijev ugovor sa Milanom ističe krajem juna, kada on i zvanično postaje slobodan igrač. Pregovori sa Rosonerima oko novog trajali su nekoliko meseci, ali nisu bili uspešni jer dve strane nisu bile spremne na kompromis. Igračevi zastupnici zahtevali višestruko povećanje plate (trenutno zarađuje 2.200.000) i oko 10.000.000 evra na ime sopstvene provizije. Paolo Maldini nije pristao na ucene i kao u slučajevima Điđa Donarume i Hakana Čalhanoglua rešio je da Kesiju pokaže izlazna vrata.

Vezista afirmisan u Atalanti stigao je na San Siro 2017. za 34.000.000 evra (računajući skupu pozajmicu), odigrao je ukupno 214 utakmica, postigao 36 i namestio 16 golova. Neće ovo biti mali udarac za sedmostrukog šampiona Evrope - ni igrački ni finansijski - ali očito da je Maldini rešio da zavede red u klubu. Povrati mu dostojanstvo i postavi ga na zdrave noge.

Podsetimo, za Kesija su interesovanje pokazovali još Totenhem i Arsenal. Ali ispostavilo se da je Barsa bila najkonkretnija. I verovatno najbrža. Na dovođenju igrača Milana posebno je insistirao trener Ćavi Ernandez, koji smatra da je Kesi baš to parče slagalice u veznom redu koje je potrebno timu da sledeće sezone napadne sve trofeje.

Ovo je šesti igrač koji San Siro menja za Kamp Nou. Pre Franka Kesija utabanom stazom išli su Mihael Rajzinger, Kristof Dugari, Patrik Klajvert, Vinston Bogarde i Frančesko Koko.

Španski mediji navode da je samo pitanje dana kada će se Kesiju pridružiti Andreas Kristensen. Štoper Čelsija maltene je sve dogovorio sa Kataloncima, ostalo je da stavi potpis na predugovor. Takođe, jedan od igrača sa kojima je Barsa u poodmaklim pregovorima je i desni bek Ajaksa Mazraui, kojem je ponuđena plata od 5.000.000 evra.

I Kristensen i Mazraui, poput Kesija, stižu kao slobodni igrači.

Veliki posao Barselone.


tagovi

Frank Kesi

Obaveštavaj me

Barselona
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara