Batine u Alžiru kao “dobar dan”!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.01.19. | 14:34

Dve utakmice 17. kola Alžira 1 u senci huliganskih tuča i borbe za prevlast među klubovima i navijačima

Da postoji kvota na batine u alžirkom fudbalu, bila bi toliko mala da je ne bi ni pominjali! Tamo bije ko koga, i kad god stigne, o čemu svedoče podaci Nacionalne službe bezbednosti ove zemlje u kojoj stoji da je u toku ove sezone zabeleženo 80 incidenata na utakmicama, a da se 28 dogodilo u prvoligaškom, i svega osam u drugoligaškom društvu.

Verovali ili ne, podaci izneti u javnost pre samo dva dana kažu da je u Alžiru samo u toku ove sezone na utakmicama povređeno ukupno 726 navijača, i čak 215 policajaca, a da je prilikom tih nereda uništen ili oštećen veći broj automobila koji uglavnom pripadaju policijskim službama i klubovima.

Izabrane vesti

Odakle tolika netrpeljivost na zelenim terenima Alžira?
“To je kancer alžirskog fudbala”, poručio je Isa Najli, direktor javne bezbednosti ove zemlje, pa konstatovao da su netrpeljivost među klubovima, i ekstrena neslaganja oko regulatornih propisa u takmičenju u najznačajnijoj meri generatori apokaliptičnih dešavanja na prvenstvenim utakmicama. On je tom prilikom predložio uvođenje nacionalnih isprava u kojima bi svi izgrednici bili identifikovani kako bi im se na taj način sprečio ulazak na utakmice. Uz to, Najli je rekao da se mora stati na put falsifikatorima ulaznica za fudbalske utakmice koji takođe izazivaju probleme koji za krajnji rezultat imaju nasilje.

U takvoj atmosferi, ili bolje rečeno u fudbalsko – ratnom stanju, danas se igraju dve utakmice alžirskog 17. kola prvenstva.  CS Konstatntin dočekuje Bou u meču koji bez greške, makar do sada donosi 0-2 ishode. USM Ažir sastaće se sa Husein Dejom, a ovde je za očekivati da lider tabele ambiciozno krene kako bi prekinuo seriju od dva vezana poraza. Domaći dakle misle da mogu da pobede, a ako to ne učine navijači će biti ljuti! Da li je to možda još jedna tuča u najavi, prosudite sami.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:45 3861 ALŽ 1 Constantine - Bordj Bou ug 0-2 1,41
Uto 17:45 3879 ALŽ 1 USM Alger - Hussein ki 1 1,45
Ukupna kvota2,04

ALŽIR 1 - 17. KOLO

17.45: (1,85) CS Konstantin (3,25) Bordž Bou (4,30)
17.45: (1,50) USM Alžir (3,70) Husein Dej (7,00)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Alžir 1huliganituča navijačasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara