Darian Maleš i Matijas Palasios (©Basel)
Darian Maleš i Matijas Palasios (©Basel)

Bazelov juriš: Srbin iz Intera i supertalentovani Argentinac za 5.000.000 i 50%

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 18:11

Švajcarci u ofanzivi

Bazelov sprint u finišu prelaznog roka u Švajcarskoj. U razmaku od samo sat vremena ugovore su potpisali dvojica supertalentovana tinejdžera. Nama zanimljiviji Darian Maleš, Srbin sa švajcarskim pasošem, i ostatku sveta atraktivniji Matijas Palasios.

Prvo o Malešu, reč je o 19-godišnjem napadaču koji je u septembru za 2.500.000 evra prešao u Inter, odmah je zatim prosleđen ne pozajmicu Đenovi. Međutim, ispostavilo se da je bilo prerano, odigrao je do sada samo 23 minuta u Kup meču sa Juventusom i brzo su svi shvatili da nema smisla.

Izabrane vesti

Zato Bazel, isprva na pozajmicu, koji će imati i opciju da Maleša na leto zadrži u klubu s tim da se još ne zna pod kojim uslovima.

Stoga će više pažnje svakako izazvati dolazak 18-godšnjeg Palasiosa, kao posledica protokola o saradnji dva kluba, potpisanog još 2019. godine. U slučaju San Lorenca i Bazela nije ostao mrtvo slovo na papiru. Jer Matijas Palasios seli se iz Argentine u Švajcarsku, pa će Bazel tako dobiti po ocenama stručnjaka jednog od najtalentovanijih fudbalera iz klase 2002.

I dobro će ga platiti. Na račun San Lorenca će leći 5.000.000 evra, a pride će Argntincima otići i 50 odsto od narednog transfera 18-godišnjeg ofanzivnog veznog. Više nego ozbiljan novac za momka koji je do sada odigrao svega 194 minuta seniorskog fudbala. Ali stoji i da je debitovao za prvim tim sa 16 godina, četiri meseca i 11 dana.

Još pre no što je proslavio 17. rođendan potpisao je i novi ugovor u koji je ubačena i izlazna klauzula u visini od 20.000.000 dolara, odnosno oko 16.500.000 evra. U doba korona pandemije znali su u San Lorencu da toliko neće dobiti. Ali u Bazelu će Palasios dobiti priliku da se navikne na evropski fudbal i potom ode za značajno veći novac u neku bogatiju sredinu. A Bazel je bio spreman da San Lorencu ostavi tih 50 odsto od naredne prodaje i to je prelomilo.

Samo da se Matijas razvija prema očekivanjima. Već dugo se o njemu piše kao o sledećoj velikoj nadi argentinskog fudbala.



tagovi

Darian MalešMatijas PalasiosZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara