(©Reuters)
(©Reuters)

Bela tačka postala ljubičasta: Fjorentina ima plan, samo da se domogne penala

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 23:55

Klub iz Firence u polufinalu Kupa Italije

Penali u fudbalu se izvode sa bele tačke, ali od večeras u Firenci razmišljaju da je oboje u ljubičasto.

U prošloj rundi Kupa Italije Fjorentina je Parmu izbacila kod kuće na penale, a večeras je na isti način eliminisala i Bolonju i plasirala se u polufinale najmasovnijeg takmičenja – 0:0, penalima 5:4.

Izabrane vesti

U borbi za finale Ljubičasti će igrati protiv pobednika meča Atalanta – Milan.

Među pet sigurnih Violinih penala bio je i Nikola Milenković, koji je u trećoj seriji lagano šutnuo i pogodio. U stvari, svih pet udaraca igrača domaćeg tima je bilo savršeno precizno, dok je Bolonja promašila u petoj seriji, Pošov udarac je završio iznad prečke, mada je i seriju pre toga Kristensen umalo “skinuo” šut Kalafijorija.

Zanimljivu strategiju imao je trener gostiju Tijago Mota, koji je za 120 minuta utakmice napravio samo dve izmene, dok je domaći tim promenio šestoricu igrača, odnosno više od polovine startne postave. Sad, da li bi bilo drugačije da je i Bolonja imala više svežijih igrača na terenu, veliko je pitanje, pogotovo što su gosti stvorili više velikih prilika za gol.

Ipak, nije ovo bilo veče Džošue Zirkzea, koji se propisno ispromašivao, počev od šanse u 34. minutu kada je volej poslao preko gola, pa je u 94. imao priliku, koji je Kristensen odbranio, da bi pred kraj stvorio veliku šansu za Orsolinija, ali ni on nije našao put do mreže.

Srpski defanzivac Nikola Milenković je odigrao korektnu partiju u odbrani Fjorentine, uostalom, mreža je ostala netaknuta, a sa 11 metara je bio siguran.

Prošle sezone Viola je stigla do finala, gde je zaustavio Inter, sada je na korak od toga da ponovo dođe do šanse da osvoji trofej.

KUP ITALIJE, ČETVRTFINALE

Utorak

Fjorentina - Bolonja 0:0, penalima 5:4

Sreda

18.00: (2,70) Lacio (3,00) Roma (2,90)

21.00: (2,15) Milan (3,45) Atalanta (3,35)

Četvrtak

21.00: Juventus - Frozinone




tagovi

FjorentinaBolonjaNikola MilenkovićKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara