Foto: AFP
Foto: AFP

Benfika pali motore: Di Marija pogađao i nameštao, upisalo se i najskuplje letošnje pojačanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 23:45

Ubedljiv trijumf lisabonskog tima protiv Vitorije Gimarais

 Benfika polako podiže radnu temperaturu. Na otvaranju sezone u kojoj će braniti titulu neprijatno ju je iznenadila Boavista (2:3), potom je u drugom i trećem kolu na jedvite jade savladala Estrelu (sa dva gola u finišu meča) i Žil Visente (2:3), ali je u četvrtoj rundi Primeire konačno dala navijačima razloga za optimizam. Na Lužu protiv Vitorije ubedljivih 4:0 kao nagoveštaj da je ekipa Rodžera Šmita upalila motore.

Odbrana tima iz Gimaraisa do večeras je slovila za najčvršću, u uvodne tri runde kapitulirala je samo jedan pogodak, što joj je u značajnoj meri pomoglo da gostovanje u Lisabonu dočeka sa maksimalnih devet bodova. Ipak, večeras je spoznala svu snagu Šmitovih izabranika.

Izabrane vesti

Nije Benfikin problem u uvodne tri runde bio napad, više je škripelo u poslednjoj liniji, ali je večeras za promenu čitav tim funkcionisao kao odlično podmazana mašina. Delom i zbog toga što je šampion Portugalije rano otvorio Vitoriju. Učinio je to zapravo štoper gostiju Žorž Fernandes nespretnom reakcijom u 11. minutu pokušavajući da očisti centaršut sa desnog boka.  

Nedugo zatim gosti su ostali sa igračem manje pošto je direktan crveni karton dobio Žoao Mendeš. Lisabonskom timu je od tog trenutka posao bio znatno olakšan. Po isteku pola sata igre Anhel Di Marija iz neposredne blizine pogodio na dodavanje Rafe Silve (gol pogledajte OVDE), a u nadoknadi prvog dela na 3:0 je povisio Orkun Kokdžu. Natrčao je turski vezista na ostavljenu loptu Di Marije i sa ivice šensnaesterca je u trku zavrnuo u dalji ugao. Bio je to prvenac najskuplje plaćenog letošnjeg pojačanja Benfike u dresu novog kluba (gol pogledajte OVDE).

Već tada je sve bilo rešeno, ali i pored toga Benfika nije želela da stane. Posle svega tridesetak sekundi igre u nastavku po četvrti put na meču se zatresla mreža gostiju. Strelac je ovog puta bio Frederik Aursnes. Slutilo je na katastrofu Vitorije, no ekipa Paula Ture je do kraja zbila redove, petnaestak minuta pre kraja uspela i da smanji zaostatak, ali joj je pogodak poništen ipak poništen.

Benfika i Vitorija posle četiri kola imaju po devet bodova, s tim da šampion Portugalije ima za šest golova bolju gol razliku zbog čega je trenutno lider prvenstva. Ipak, to bi moglo da se promeni kada svoje utakmice četvrte runde odigraju Porto i Sporting (po devet bodova takođe), odnosno Boavista (sedam poena).

PRIMEIRA – 4. KOLO

Petak

Vizela – Žil Visente 1:0 (0:0)

/Mateus Pereira 55/

Subota

Kaza Pija - Rio Ave 1:1 (1:0)

/Roberto 13 - Žoka 52/

Famalikao - Farense 1:0 (0:0)

/Kadiz 79/

Portimonense - Estrela 1:1 (1:1)

/Dener 38 - Ronald 14/

Benfika - Vitorija 4:0 (3:0)

/Fernandes 11ag, Di Marija 33, Kokdžu 45+5, Aursnes 46/

Nedelja

16.30: (2,50) Čaves (3,25) Moreirense (2,90)

16.30: (2,50) Estoril (3,30) Boavista (2,85)

19.00: (1,30) Porto (5,80) Aruka (9,00)

21.30: (3,05) Braga (3,45) Sporting (2,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Vitorija GimaraešBenfikaAnhel Di MarijaOrkun Kokdžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara