(©Reuters)
(©Reuters)

Benzema uzeo Zlatnu loptu, a Lion ostao kratak za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.10.22. | 03:21

Bonus iscureo još pre desetak godina

Poslednjih godina kada klubovi pregovaraju oko kupovine igrača u ugovor se ubacuju kojekakvi bonusi, neki lako, neki malo teže ostvarivi. Ali, svi sa ciljem da se obezbedi mogućnost još neke zarade od igrača.

Takav bonus je imao i Lion u ugovoru sa Real Madridom kada mu je 2009. godine prodao Karima Benzemu. Tada još mladi golgeter je prešao u najveći klub na svetu, koji je francuskom višestrukom prvaku platio 35.000.000 evra. Međutim, jedna od klauzula u ugovoru je bila i da će Lionu pripasti još 1.000.000 evra ako Benzema osvoji Zlatnu loptu!

Izabrane vesti

Benzema je te 2009. imao 20 godina, pa iako je važio za supertalenta, niko nije realno očekivao da će postati najbolji fudbaler sveta. Što je najgore, nisu u to verovali ni u Lionu. I zbog toga sada neće dobiti 1.000.000 evra od Reala, iako je Karim podigao Zlatnu loptu.

Šta se dogodilo? Kako je objasnio predsednik Liona Žan-Mišel Olaz, ta klauzula je važila samo za prvi ugovor koji je Benzema potpisao sa Realom. Lion kasnije nije na njoj insistirao, da bude i u narednim, a Karim je više puta za ovih 13 godina produžavao i potpisivao nove ugovore sa Kraljevskim klubom.

Pa pošto nisu do kraja verovali u Benzemu, u Lionu danas neće dobiti „premiju“ od 1.000.000 evra.


tagovi

Karim BenzemaLionZlatna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara