Abubakar (Reuters)
Abubakar (Reuters)

Bešiktaš izbacio petoricu fudbalera iz ekipe

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 11:14

Obrazloženje – loše igraju

Zaređao je Bešiktaš sa lošim rezultatima i zbog toga su ceh platile zvezde. One od kojih se najviše očekuje. Zato ih je turski velikan po kratkom postupku izbacio iz tima.

Sve je kulminiralo porazom u gradskom derbiju od Fenerbahčea. Tad je sastav Dušana Tadića slavio 3:1 na Vodafon areni, što je toliko razbesnelo čelnike kluba da su posegli za radikalnim merama. Nedelja je bila za razmišljanje, a ponedeljak za odluke. I to sledeće: petorica igrača su odstranjena iz ekipe.

Izabrane vesti

U pitanju su napadač Vensan Abubakar, desni bek Valentin Rozije, štoper Erik Baji, krilo Rašid Gezal i zadnji vezni Žan Onana. Kako je Bešiktaš obrazložio u zvaničnom saopštenju za javnost, svi su izbačeni iz ekipe zbog loših izdanja u minulim mečevima i nekompatabilnosti sa ostatkom tima.

Ekipa iz Istanbula stvarno izgleda loše u poslednje vreme. Pretrpela je debakl u sudaru sa Klub Brižom (0:5) u Ligi konferencije, nije dobila gostujući meč u prvenstvu sa Ankaragudžuom (1:1) i onda taj poraz od Fenera (1:3). Sa evropskim fudbalom za ovu sezonu je završila, jer ima samo jedan bod u pet utakmica grupne faze, dok je u tamošnjoj Superligi tek na petom mestu. Ako nije u stanju da trči sa Galatasarajem i Fenerbahčeom, makar se očekivalo da bude bolja od Kajzerija i Trabzona, iza kojih je sad na tabeli.

Sve na osnovu ulaganja, pošto su Baji i Onana došli iz Mančestera junajteda i Lansa, Milot Rašica iz Noriča, Bahtijor Zajuntdinov iz moskovskog CSKA, Artur Musaku iz Vest Hema. Od ranije su tu zvezde poput Dženka Tosuna, Gokana Ilnera, Anta Rebića, pomenutih Gezala i Abubakara. Nešto, ipak, ne funkcioniše.


tagovi

Vensan AbubakarBešiktašRašid GezalErik Baji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara