Duel sa susreta Notingem Foresta i Hadersfilda u martu (©Reuters)
Duel sa susreta Notingem Foresta i Hadersfilda u martu (©Reuters)

Bitka za 200.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.05.22. | 10:13

Vembli će u nedelju (17.30) biti epicentar fudbalskog zemljotresa na Britanskom ostrvu, Hadersfild i Notingem Forest igraju za plasman u Premijer ligu. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Šumara je 2,25

Fulam i Bornmut su novi premijerligaši, a treći putnik u najviši rang engleskog fudbala biće poznat u nedelju (17.30), kada se na kultnom Vembliju u Londonu sastanu Hadersfild i Notingem Forest u finale plej-ofa Čempionšipa. Bitka za elitu, slavu, ali i za 200.000.000 evra koliko se procenjuje da će pobednik da dobije pobedom u "najskupljem meču na svetu". Naravno, nije reč samo o novcu koji je nagrada za pobedu u baražu, već deo TV prava za prenose, koji se dele na kraju naredne sezone.

Terijeri ili Šumari? Cela Engleska gledaće ovaj meč, poslednji u sezoni. Hadersfild je lakše došao do finala posle eliminacije Šeširdžija iz Lutona (1:1 i 1:0), dok je Notingem igrao dramatični dvomeč sa Šefild junajtedom i na kraju izašao kao pobednik posle jedanaesteraca (1:2, 2:1, penalima 3:2).

Izabrane vesti

Slavni Notingem, nekadašnji dvostruki šampion Evrope, nije igrao u Premijer ligi u ovom milenijumu. Duge 23 godine traje san Šumara da će opet na Siti Graundu igrati Mančester Junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Totenhem... Četiri godine na čelu kluba je grčki medijski mogul, brodovlasnik, član gradskog veća Pireja, Evangelos Marinakis.

Očajno su Šumari počeli šampionat, ali preporod je krenuo dolaskom Velšanina Stiva Kupera na kormilo. Preuzeo je tim koji je bio u donjem delu tabele i doveo ga do plej-ofa. Notingem je bio kandidat i za direktan ulazak u Premijer ligu, ali u obračunu za drugo mesto sa Bornmutom je poražen, pa je morao da se zadovolji plej-ofom. Hadersfild je igrao Premijer ligu u sezoni 2018/2019, ali od tada je u drugom rangu takmičenja.

17.30: (3,70) Hadersfild (3,20) Notingem Forest (2,25)

Prva zvezda Šumara je Velšanin Brenan Džonson, najbolji strelac tima sa 16 golova i prvi paker sa 12 asistencija. Golgeterski raspoloženi u sezoni su i Luis Greben sa 12 i Rajan Jejts sa osam pogodaka.

Trener Hadersfilda je mladi Španac Karlos Korberan, koji je već dve godine na kormilu popularnih Terijera. Deni Vord sa 14 golova je ubedljivo najefikasniji igrač tima, dok je krilni napadač Sorba Tomas sa 12 asistencija najbolji paker. Jedna od perjanica tima je rođeni Beograđanin, reprezentativac Luksemburga, Danel Sinani. On je postigao gol u Lutonu (1:1), dok je pogodak za finale plej-ofa u revanšu delo škotskog napadača Džordana Rodsa, koji je krajem prvog poluvremena zamenio povređenog Denija Vorda.

Notingem je blagi favorit. Terijeri leže Šumarima. Ove sezone ova dva kluba su odigrali tri utakmice, a skor u pobedama je 2:1 u korist čete Stiva Kupera. U Čempionšipu su gosti slavili. Hadersfild je pobedio sa 1:0, a Notingem sa 2:0. U osmini finala FA kupa, Šumari su trijumfovali na svom terenu sa 2:1.

Na pet poslednjih međusobnih utakmica, samo su se na jednom duelu mreže tresle tri ili više puta. Ulog je veliki, pa očekujemo tvrd meč na mali broj golova. Većina neutralnih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu priželjkuju povratak prvaka Starog kontinenta iz 1979. i 1980. godine u elitni rang engleskog fudbala, što bi bila dobra polazna osnova za renesansu posrnulog giganta.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ČEMPIONŠIP (BARAŽ) – FINALE

Nedelja

17.30: (3,70) Hadersfild (3,20) Notingem Forest (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ČempionšipHadersfildNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara