Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Bode daje skoro tri gola kao domaćin, Viking prima isto toliko na strani

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 12:21

Norveška 1: Aktuelni branilac titule prvaka nema pravo na grešku

Program 11. kola norveškog prvenstva započinje utakmicom na Aspmira stadionu u Bodeu, na severu zemlje. Lokalni tim je aktuelni šampion Norveške, ali već postoje sumnje da li će Glimt da odbrani krunu ove sezone. Činjenica je da je posle poraza od Sandefjorda u prošlom kolu sastav Kjetila Knutsena već na tri boda zaostatka za liderom Moldeom, iako je rival odigrao meč manje. Takav scenario sugeriše da Bode danas nema pravo na grešku protiv Vikinga (15.00).

Gosti sa juga, iz Stavangera, odigrali dva meča manje od branioca titule, i sedam bodova zaostaju za drugoplasiranim domaćinom. Ispada da su timovi skoro u istom nivou po izgubljenim bodovima. Vikinzi su nestabilni u pogledu rezultata, ali stil igre gostiju je jasan. Pokušavaju da postignu bodove postižući golove, ali istovremeno su primili dosta njih. Posle 10 odigranih duela Viking je tim na čijim susretima pada najviše golova u ligi, čak četiri u proseku.

Izabrane vesti

15.00: (1,40) Bode Glimt (4,90) Viking (7,50)

Sa druge strane, Bode će tražiti put na pobedničku stazu posle izgubljenog susreta na gostovanju Sandefjordu, i teško je zamislivo da domaći budu jalovi u napadu i drugi put zaredom. Bode je generalno ubedljiv kada je reč o postizanju pogodaka i već je stigao do cifre od 25 golova u 12 odigranih utakmica.

Ujedno, Bode prosečno postiže skoro tri gola po meču kod kuće ove sezone - 20 pogodaka na sedam domaćinstava - dok se Viking muči u odbrani, posebno na gostovanjima, gde je kapitulirao 14 puta u pet mečeva.

Bode je slavio na poslednja četiri međusobna susreta sa Vikingom, na kojima je rivalu dao 13 golova, istovremeno primivši šest.

Meč Bode Glimt - Viking možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

Norveška 1Bode GlimtViking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara