Dario Benedeto (©Reuters)
Dario Benedeto (©Reuters)

Boka spremna da prodrma Argentinu: Krčka se povratak Benedeta na Bombonjeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 02:36

Napadač izrazio želju da ponovo zaigra za Đenovljane

Misija Darija Benedeta u Olimpiku iz Marselja je završena, čeka se samo da časovnik otkuca svoje. A, mogao bi mnogo pre vremena... Ne nalazi se argentinski napadač u planovima kluba sa juga Francuske, gleda Marselj pošto-poto da ga se ratosilja, a sva je prilika da bi Benedeto mogao da krene put domovine - u Boku juniors.

Zagrejane su glavešine Boke da ponovo na Bombonjeri vide Darija Benedeta. Napadač je leta 2019. prešao na Velodrom u transferu vrednom 14.000.000 evra, ali se u redovima francuskog velikana nije pronašao. Štrčao je i minulog leta je privremeni mir pronašao u Elčeu. Otišao je Argentinac u Elče na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa, šuškalo se i da će tu i ostati, jer je Benedeto finansijskom injekcijom pogurao Kristijana Bragarnika, jednog od najuticajnijih argentinskih menadžera, kada je kupovao španski klub.

Izabrane vesti

Ali, iz Argentine stižu signali da bi napadač koji sa Olimpikom iz Marselja ima ugovor do leta 2023. godine mogao da zaduži opremu Boke juniors. Formula nije utanačena, razgovaraće klubovi i Benedetov zastupnik i o pozajmici s otkupom - opciji koju ima i Elče - a na Bombonjeri provejava optimizam.

“Radimo iz dana u dan, iz minuta u minut. Znamo da bi Benedeto bio sjajan dodatak ovom timu. Mnogo bi doprineo”, rekao je Horhe Bermudez, član pregovaračkog tima Boke juniors i osvrnuo se na pregovore sa igračem, ali i Marseljom.

“Klub se trudi... Nije lako, borićemo se. Ne želimo da se zalećemo i govorimo nešto što nije realno. Ali, veoma smo uzbuđeni”.

Nekada je želja igrača u realizaciji transfera presudna, a iz Boke juniors uveravaju da će dati sve od sebe da vrate Benedeta na Bombonjeru, jer je izrazio želju da opet obuče dres kluba koji ga je lansirao u orbitu.

“Operaciju ne bismo počeli bez Benedetovog ‘da’. On želi da se vrati. Spremni smo da uložimo velike napore kako bi ponovo bio ovde”, kaže Bermudez.




tagovi

Dario BenedetoBoka juniorsMarseljElčeZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara