Boka Juniors (Reuters)
Boka Juniors (Reuters)

Bokino dete slomilo čvrste i hrabre Paragvajce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 04:48

Gol 18-godišnjeg Anselmina presudio Sportivo Trinidenseu i doneo favorizovanim Argentincima prvu pobedu u Kopa Sudamerikani ove sezone - 1:0

Nakon remija bez golova na visinama bolivijskih Anda, fudbaleri Boke Juniors našli su se pod pritiskom uoči duela sa paragvajskim "autsajderom" Sportivom Trinidenseom. I, uspeli su da ostvare pobedu sa 1:0, ali poprilično teško izvojevanu.

Iako su domaćini bili veliki favorit ovog duela, čini se da igračima slavnog kluba iz Buenos Ajresa nije baš neka inspiracij da igraju u drugom po važnosti kontinentalnom takmičenju. Ipak, kako su prošle sezone ozbiljno podbacili i propustili sve moguće prilike, a bilo ih je pet, da se domognu Kopa Libertadoresa, plavo-žuti su morali da se zadovolje prvim učešćem u Kopa Sudamerikani još od 2014. godine.

Izabrane vesti

S obzirom na promešan sastav koji je izveo trener Dijego Martinez, jasno je da će Boka u grupnoj fazi igrati taman koliko joj treba za prolaz u narednu rundu. Ipak, bilo bi iznenađenje da kao jedan od najvećih favorita za trofej u ovom takmičenju to ne uradi sa prvog mesta. Zato je, nakon uvodnog remija sa Nasional Potosijem, Boki u ovom meču neophodna bila pobeda.

Do nje su domaćini stigli pogotkom svog deteta, lokalnog 18-godišnjaka Arona Anselmina. Do svog prvenca mladić koji je tek počeo da redovno dobija šansu u prvom timu stigao je u 71. minutu nakon centrašuta Blanka sa leve strane. Odlično je Anselmino skočio, izdržao vazdušni duel sa protivničkim igračem, i glavom skrenuo loptu gde treba.

Mučili su se do tog trenutka domaćini, iako su od početka imali inicijativu. Ponovo je Edinson Kavani bio neubedljiv u špicu, ali je cilj ostvaren uprkos veoma borbenoj igri rivala kog nije opio izlazak na travu čuvene Bombonjere. Igrali su Paragvajci hrabro, trudili se da napadnu kad god su mogli, a nakon primljenog gola u nekoliko navrata ozbiljno su dizali pritisak navijačima Boke.

Posebno je tenzija zavladala tribinama u 83. minutu, kada je sudija na poziv iz VAR sobe gledao snimak kako bi doneo odluku da li da dosudi penal za goste. Ispostavilo se da desni bek Advinkula zaista jeste igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali tek nakon prekršaja igrača Sportiva.

Mogla je Bombonjera da odahne, ali je još još nekoliko minuta morala da strepi za pobedu. Srećom po domaćine, gosti nisu bili dovoljno konkretni u završnici akcija koje su stvorili tokom drugom poluvremena.

KOPA SUDAMERIKANA - 2. KOLO

Grupa D

Sreda

Boka Juniors - Sportivo Trinidense 1:0 (0:0)

/Anselmino 71/

23.55: (1,08) Fortaleza (13,0) Nasional Potosi (20,0)

Grupa E

Sreda

Danubio - Sportivo Amelijano 0:0

Atletiko PR - Rajo Zulijano 6:0 (4:0)

Grupa F

Utorak

Argentinos Juniors - Rasing Montevideo 0:3 (0:1)

Korintijans - Nasional Asunsion 4:0 (1:0)



tagovi

Boka juniorsKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara