Ilustracija (©fkborac.net)
Ilustracija (©fkborac.net)

Borac i Velež bez problema protiv davljenika

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.03.24. | 11:32

Banjalučani i Mostarci veliki favoriti u 23. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U prvom kolu trećeg dela sezone juče smo videli tri očekivana rezultata. Domaće pobede upisali su Sloga, Zrinjski i Sarajevo i tako u dobrom raspoloženju odlaze na pauzu zbog reprezentativnih obaveza. Ovo kolo biće kompletirano danas, a očekuje se da sigurne domaće pobede upišu Borac i Velež, dok se neizvestan meč očekuje u hercegovačkom derbiju Posušja i Širokog Brijega.

Izabrane vesti

BORAC- ZVIJEZDA (18:00)

Ono što je Zrinjski bio prošle godine, to je Borac ove. Banjalučani napadaju titulu na dva fronta i kako stvari stoje, mogli bi u toj nameri da uspeju. Imaju devet bodova više od Zrinjskog, tako da zaista čudo treba da se desi da tu prednost ispuste. U Kupu su se plasirali u polufinale, te i tu imaju veliku šansu za pehar. Bez obzira što je bodovna zaliha za pratiocima poprilična, neće Borac dozvoliti nikakvo opuštanje. Pogotovo pred svojim navijačima i protiv rivala koji drži fenjer na tabeli. Nošeni velikom pobedom u Sarajevu, izabranici Vinka Marinovića ne bi trebali imati problema protiv tima iz Ugljevika.

18.00: (1,22) Borac Banjaluka (5,50) Zvijezda (13,0)

Zvijezda od početka sezone drži fenjer i teško je očekivati da se spase u borbi za opstanak, ali oni ne odustaju. U poslednje vreme u Ugljeviku su padali Sarajevo i Željezničar, ali su utakmice na strani druga priča. Imaju šest bodova manje od sigurne zone i jedan dobar rezultat sa strane sigurno bi im povećao šanse za priključak, ali pitanje je koliko im je raspored saveznik. Budući da gostuju ekipi koja je u naletu, teško je očekivati bilo šta sem časnog poraza, a bodove će tražiti protiv direktnih konkurenata.

POSUŠJE - ŠIROKI BRIJEG (14:00)

Ove dve ekipe su u jesenjem delu bile u pozicijama da se bore za opstanak. Međutim, situacija je sada mnogo drugačija. Sjajnim igrama na proleće došli su u sredinu tabele i situaciju da igraju mnogo rasterećenije. Posušje je odigralo sedam utakmica u kojima su upisali pet pobeda, jedan remi i poraz. S tim što je ovaj potonji došao u Kupu od Sloge. Najbitnije za njih je da su uspeli da se odvoje od opasne zone, pa i sada mogu mnogo više prikazati u utakmicama bez prevelikog pritiska. Posušje je efikasan domaćin pa očekujemo da zatresu mrežu protivnika.

14.00: (1,65) Posušje (3,40) Široki Brijeg (5,50)

Široki Brijeg tokom proleća živi novi život. Trener Dino Skender je očito doneo neku novu energiju i ekipa je proigrala. Osim prvenstva dobro im ide i u Kupu, gde su ostvarili plasman u polufinale. Samopouzdanje je poraslo te imaju šanse da ostanu neporaženi na ovom gostovanju, jer su trijumfovali u Sarajevu i Mostaru, pa zašto bar ne bi postigli gol Posušju.

VELEŽ - IGMAN (20:00)

Ekipa koja ovog proleća igra ispod očekivanja je Velež. Mnogo se očekivalo od Mostaraca u pohodu na drugo mesto tabele, ali su oni ipak skliznuli na petu poziciju. Osim one pobede nad Tuzla Sitijem u Kupu na startu ovog dela, usledila je serija od čak šest mečeva bez pobede. U tri od tih šest Velež nije postigao ni gol, pa se traži način da se izađe iz svojevrsne krize. Najbolja šansa je utakmica protiv ekipe koja se bori za opstanak gde bi se uloga favorita trebala opravdati. Ukoliko ne uspeju u tome, Evropa bi mogla da izmiče iz ruku, dok bi u slučaju pobede opet bila aktuelna borba za Evropu i sigurniji status trenera Deana Klafurića.

20.00: (1,35) Velež (4,50) Igman (8,50)

Igman je posle Zvijezde u najtežoj situaciji. Pretposlednji su, ali sa istim brojem bodova kao klubovi iznad njih. Posle tri vezana poraza ma startu usledila je nešto bolja serija. Prvo pobeda nad Širokim Brijegom, a onda remi na Koševu. Bio bi Igman i danas zadovoljan jednim bodom to je sigurno, ali je pitanje koliko će domaćin dozvoliti. Gostima ide na ruku što je Velež u krizi i pokušaće to da iskoriste, ali kako god završila ova utakmica, Igman će do poslednjeg kola strepiti za premijerligaški status.

BIH 1 – 23. KOLO

Subota

Sloga Doboj - Tuzla Siti 3:1 (2:0)

/Vidić 12, 45+1, Grabež 56 - Hadžić 79/

Zrinjski - Željezničar 2:0 (0:0)

/Mulahusejnović 79, Ćuže 89/

Sarajevo - GOŠK 4:0 (2:0)

/Hasić 35, Čataković 43, Beganović 74, 90+1/

Nedelja

14.00: (1,65) Posušje (3,40) Široki Brijeg (5,50)

18.00: (1,22) Borac Banjaluka (5,50) Zvijezda (13,0)

20.00: (1,35) Velež (4,50) Igman (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara