Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Borac odbio Lalatovićevu ostavku: Borba tek počinje i neće biti laka

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 15:35

Banjalučani nisu prihvatili ostavku trenera

Burna je bila konferencija za medije Nenada Lalatovića u ponedeljak uveče. Toliko, da je tokom obraćanja novinarima podneo ostavku i insistirao da je rukovodstvo banjalukog Borca prihvati.

Dan kasnije, međutim, klub se oglasio saopštenjem u kom navodi da odbija predlog mladog trenera i da će nastaviti zajedno da se bore. "Naša borba tek počinje. I neće biti nimalo laka", poručuju iz Banjaluke u saopštenju.

Izabrane vesti

Povod za Lalatovićev emotivan nastup bili su slabi rezultti u prvim mečevima sezone. Borac je neočekivano eliminisan iz kvalifikacija za Ligu konferencije od Toršavna sa Farskih ostrva, a potom je ispustio vođstvo 2:0 u Doboju i odigrao nerešeno sa Slogom (2:2).

Lalatović je pričao da je ispražnjen i razočaran, da je razočaran u igrače, ali i da ga pojedinci iz kluba i oko kluba "miniraju" priželjkujući slabe rezultate. Upravni odbor Borca, ipak, nije usvojio ostavku.

"Nenad Lalatović, stručni štab i igrački kadar imaju punu podršku svih članova UO FK Borac na putu ka ostvarenju zacrtanih ciljeva u tek započetoj sezoni. Od zacrtanog, 10. juna, kada smo krenuli sa pripremama za novu sezonu ne odstupamo ni pedalj. Naši ciljevi su jasni, a to je povratak trofeja u Banjaluku. Naši ciljevi nisu ni bliži, ni dalji nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni. Štaviše, naša borba tek počinje. I neće biti nimalo laka. Onaj ko je pomislio da će taj put, tek pukim dolaskom Nenada Lalatovića, biti lak neka se zapita kada je to bilo lako? Kada je to, za skoro stotinu godina postojanja FK Borac, nešto bilo lako", navodi se, između ostalog u saopštenju crveno-plavih.

Iz Banjaluke, takođe, poručuju da je Borac uvek bio klub koji se konstantno bori i nailazi na saplitanja čak i od onih koji se predstavljaju za "prijatelje".

"Nenad Lalatović nije heroj, ali je za minulih dvanaest godina trenerske karijere dokazao da je borac. Nenad Lalatović ostaje u FK Borac da pokaže, po ko zna koji put, da je borac. UO FK Borac neće dopustiti 'prijateljima kluba' da odnesu još jednu sitnu pobedu", ističu Banjalučani.

Priliku da poprave utisak crveno-plavi imaće u nedelju, 24. jula, u derbiju sa Sarajevom na svom stadionu. Neće biti lako, ali pobeda nad takvim rivalom značajno bi popravila raspoloženje među pristalicama Borca.


tagovi

Nenad LalatovićBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara