Ilustracija (©FK Borac)
Ilustracija (©FK Borac)

Borac rešava derbi, šampion stiže u Konjic

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 13:28

Velež gostuje u Banjaluci u 9. rundi šampionata BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se 9. kolo koje donosi zanimljive mečeve. Derbi se igra u Banjaluci, dok će zanimljivo biti u Doboju i Konjicu.

Izabrane vesti

BORAC - VELEŽ (20:45)

Posle ispadanja iz Evrope, Borac je u ovosezonskoj premijeri u domaćem takmičenju poražen na Grbavici od Željezničara. Bilo je to očajno izdanje tima iz Banjaluke i delovalo je da nešto ne štima. Međutim, od tada stvari su se drastično promenile jer su Banjalučani vezali šest pobeda i suvereno došli do čela tabele. Iako je u BiH javnosti bilo dosta skepticizma po pitanju te pozitivne serije, jer je Borac većinu utakmica igrao kući.

Međutim, tim Vinka Marinovića je u prošlom kolu u gostima poprilično rutinski savladao ekipu Širokog brijega i tako jasno istakao kandidaturu za titulu. Posmatra se sad Borac drugačijim očima jer u timu vlada odlično raspoloženje. Banjalučani su prvi na tabeli sa dva boda više od Sarajeva i utakmicom manje, pa ukoliko se danas trijumfuje, bodovna prednost će dodatno narasti.

Ima Borac odličnu ekipu koja može osvojiti titulu, a ima i dovoljnu podršku navijača koja ni večeras ne bi trebala izostati

"U dobroj smo seriji rezultata, ali idemo iz utakmice u utakmicu. Očekuje nas duel sa Veležom, ekipom koja je u dobroj formi, a smatram da smo i mi pokazali da smo u usponu forme. Pokazali smo stav, želju, disciplinu i borbenost, te očekujemo da to ponovo pokažemo na terenu i da stignemo do svog cilja', rekao je Marinović pred utakmicu u kojoj će Borac tražiti sedmi trijumf u nizu.

U usponu forme je i Velež, jer su Mostarci vezali četiri trijumfa. Tri pobede u prvenstvu i jedna u Kupu razlog su optimizma koje vlada u taboru. Od kako je stigao novi trener Dean Klafurić igra je popravljena pa su samim tim krenuli i rezultati. Želi Velež da se dočepa Evrope i ima priliku za to pa će pokušati da iskoristi dobar momentum.

"Veselimo se takvim utakmicama. Derbiji su uvek poticaj za sve. Znamo sve o Borcu, isto kao što oni znaju sve o nama. To se ne može sakriti. Odlučiće zeleni teren, ko bude bolji, vrlo verovatno će pobediti. Idemo s tendencijom, kao u svakoj utakmici idemo na pobedu. To je naša želja. To nam niko ne može oduzeti i tako smo se pripremili. Imali smo manjih povreda i problema sa virozom, ali svi su spremni za utakmicu”, kazao je Klafurić.

IGMAN - ZRINJSKI (15:00)

Posle dobrog starta sezone Igman je krenuo sa padom forme. U poslednjih šest mečeva, upisano je pet poraza od čega čak četiri vezana. Uz sve to, ni raspored im nije naklonjen pa već danas stiže šampion.

Zrinjski je nakon dva vezana poraza od Posušja i Sarajeva, vezao tri trijumfa. Želi šampion što pre doći do vrha kako bi odbranio titulu, a za to im trebaju bodovi. Danas je u Konjicu odlična prilika za to, a šampion će to znati iskoristiti.

SLOGA - GOŠK (15:00)

Visio je otkaz Vladu Jagodiću do pre par kola, ali je usledio uspon forme. U poslednje četiri utakmice upisane su tri pobede, pa je i situacija mnogo opuštenija. Istina, još je Sloga blizu opasne zone ali je pritisak znatno manji. Taj pritisak bi se znatno mogao smanjiti današnjim eventualnim trijumfom, pa će motiv biti veliki.

Sa Goškom je slična situacija. Početak sezone nije bio sjajan ali je onda usledila serija dobrih rezultata, što je dovelo Gošk u sredinu tabele. Trenutno su bezbrižni pa su rasterećeno otišli u Doboj. Gosti znaju biti opasni na gostovanju pa ne bi čudilo da što skuplje prodaju kožu.

-----------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

------------------

BIH 1 - 9. KOLO

Subota

Posušje - Tuzla Siti 1:1 (1:0)

/Begić 32 - Hadžić 50/

Sarajevo - Zvijezda 2:0 (2:0)

/Oliveira 24 - Radović 44/

Nedelja

15.00: (6,25) Igman (4,10) Zrinjski (1,48)

15.00: (1,95) Sloga (3,35) GOŠK (3,70)

20.45: (1,60) Borac (3,60) Velež (5,60)

Ponedeljak

18.00: (1,67) Željezničar (3,50) Široki Brijeg (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaVeležZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara