Kolubara ubedljiva u Lazarevcu (©Starsport)
Kolubara ubedljiva u Lazarevcu (©Starsport)

Borba za goli život: Kreće plej-aut, Kolubara jedina sigurna

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 12:57

Dobro stoji i Napredak, četvorku sa dna deli samo pet bodova

Šampion se zna, trka za evropska mesta biće nikad uzbudljivija, a ni borba za opstanak u Mozzart Bet Superligi neće previše zaostajati, jer izuzev Kolubare niko u plej-autu nije bezbedan pred početak ključne faze takmičenja.

Klub iz Lazarevca je naime odmakao konkurentima i sa kote od 37 osvojenih bodova prilično je bezbrižan, jer je Spartak 12 stepenika ispod, na mestu koje znači baraž za opstanak. Nešto ispred su i Napredak (31 bod), niški Radnički (29), te Javor (29), dok su na samom dnu Mladost Lučani, Radnik (po 23 boda) i fenjeraši iz ekipe Mladost GAT (20).

Izabrane vesti

Međutim, te ciljne ravnine se u Srbiji tradicionalno svi plaše, jer upravo je to deo sezone kada oni sa vrha mogu sebi da dozvole da “zaborave“ na rezultatski motiv, dok oni sa dna upinju na sve dozvoljene i nedozvoljene načine.

Podsetimo, dva poslednja na tabeli Mozzart Bet Superlige automatski ispadaju u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije, dok peti i šesti iz plej-auta idu na trećeg i četvrtog iz drugog ranga takmičenja.

Čast da otvore plej-aut imaće Radnički iz Niša i novosadska Mladost, a domaćin će imati dvostruki motiv da pobedi. Prvo, u ponedeljak slavi 100. godišnjicu postojanja, a jubilej ne bi mogao bolje da proslavi nego da pobedom uplovi u sigurne vode. Mladost jeste oduševila protiv Partizana sa onih 4:0 u Humskoj, ali od tada ne zna za pobedu. Na narednih devet mečeva samo četiri boda i samo četiri gola. Šansa koju Nišlije ne smeju da propuste.

Pomenuta Kolubara na startu dočekuje drugu Mladost, a u Lučanima se nadaju da rezultatski nezainteresovani domaćini neće zapinjati iz sve snage. Ali, šanse su svakako na strani Kolubare. I zato što gosti stižu bez suspendovanih Žunića, Miloševića i Bahe i zato što je Kolubara u regularnom toku  sezone kao domaćin bila gora samo od Zvezde, Vojvodine, Čukaričkog i Novog Pazara, sve timova iz plej-ofa. Na 15 utakmica u Lazarevcu osvojila je čak 27 bodova. S druge strane, Mladost je najgori gost u ligi sa šest bodova iz 15 mečeva van Lučana, a ovog proleća još nije upisala pobedu.

Uz Mladost, i Radnik fudbal zaboravi da igra čim izađe iz kuće, s tim da su se Surduličani podigli posle zimske pauze, između ostalog i zato što im je stiglo nekoliko pojačanja. Pa opet, samo šest bodova u gostima, a sada put na noge Javoru, koji takođe može da upadne u problem ako izgubi. S tim da u Ivanjici nije izgubio na poslednjih pet ligaških okršaja sa Radnikom.

Na kraju, Napredak protiv Spartaka, a i Subotičani su očajni gosti i pride su izgubili pet od poslednjih šest utakmica, a i tu jednu odigrali nerešeno sa Radničkim 1923. Uz još jednu napomenu: ove sezone u Kruševcu nije slavila ni Crvena zvezda, a i Partizan se provukao uz dosta sreće.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT, 1. KOLO:

Petak

17.00: (1,90) Radnički Niš (3,30) Mladost GAT (4,00)

19.00: (2,45) Kolubara (3,20) Mladost Lučani (2,75)

Subota

14.00: (2,15) Napredak (3,20) Spartak (3,30)

16.30: (2,30) Javor (3,20) Radnik (3,00)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara