Bordo izbačen u treću ligu

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.06.22. | 19:43

Slavni klub doživljava najteže trenutke u istoriji...

Bordo je izbačen u treću ligu! Jedan od najvećih francuskih klubova nije prošao finansijski monitoring tamošnjeg fudbalskog saveza i državnih organa (DNCG), zbog čega će od iduće sezone morati da igra u trećem rangu takmičenja.

To je prvi put od 1991. godine da Žirondinaca neće biti u francuskoj eliti. Zanimljivo da su i tada usled problematičnih finansija izbačeni iz Lige 1.

Izabrane vesti

Podsetimo, protekla sezona bila je najslabija za Bordo u 21. veku. Ekipa je završila na poslednjem, 20. mestu, ali očekivalo se da će uspeti da se stabilizuje i odloži isplatu dugovima svojim poveriocima, što bi joj omogućilo da igra u Ligi 2 iduće sezone.

Kako se to ipak nije dogodilo, klub kontroverznog biznismena Žerara Lopeza izbačen je u treću ligu, a njegovo mesto u drugom rangu zauzeće Vilfranš.

Ukupan dug Bordoa iznosi oko 40.000.000 evra.

Žirondinci su šest puta bili šampioni Francuske, u četiri navrata osvajali su domaći kup, a nisu bili daleko ni od evropskog trofeja, pošto su 1996. godine igrali finale UEFA kupa i izgubili od Bajerna.

Njihovo zlatno doba bilo je tokom osamdesetih, kada su igrali još dva evropska polufinala - 1985. u Kupu šampiona i 1987. u Kupu pobednika kupova.

Ligu šampiona poslednji put igrali su 2010, prošli grupu u konkurenciji Bajerna i Juventusa, da bi ih u četvrtfinalu zaustavio Lion.

Sada ih čekaju najteži dani u klupskoj istoriji...


tagovi

Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara