Bruno Fernandeš (AFP)
Bruno Fernandeš (AFP)

Bruno produžio sa Junajtedom, plata skočila duplo: Gleda u leđa samo Ronaldu i De Hei

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 12:18

Portugalski as će na konto novog ugovora do 2026. godine, prihodovati oko 15.000.000 evra po sezoni

Lepi dani za Bruna Fernandeša. U utorak je sa dva gola srušio Makedoniju u finalu baraža i odveo Portugalce na mundijal, a danas potpisao novi ugovor sa Mančester Junajtedom. Sa autogramom na saradnju do 2026. godine plata mu je skočila za duplo, pa će, prema saznanjima uglednog britanskog Atletika, na dalje prihodovati oko 15.000.000 evra po sezoni.

Reč je o ozbiljnom skoku u platnoj hijerarhiji kluba koji ga je doveo na treće mesto - u leđa gleda samo Kristijanu Ronaldu koj "bije" skoro 25.000.000, odnosno Davidu De Hei koji zarađuje nešto više od 23.000.000 na period od 12 meseci.

Izabrane vesti

Jeste Junajted sa 63.000.000 evra skupo platio Bruna januara 2020. godine, ali su prvi Portugalčevi fudbalski taktovi u Premijer ligi pokazali da je vredan uloženog novca. Posle 117 nastupa za Crvene Đavole kraj njegovog imena stoji 49 golova i 39 asistencija, a u proseku učestvoje u golovima mančesterskog velikana na svakih 109 minuta.

U ugovoru ofanzivnog veziste kojeg specijalizovni Transfermarkt trenutno procenjuje na 90.000.000 evra, stoji opcija produžetka na još godinu dana.

“Od trenutka kada sam došao u Junajted, osetio sam posebnu povezanost sa klubom i sa navijačima. Odrastao sam gledajući ovaj tim i sanjajući da ću jednog dana dobiti šansu da u njemu zaigram. I posle dve godine u klubu i dalje je neverovatan osećaj zakoračiti na teren Old Traforda i čuti navijače kako kroz pesme veličaju tvoje ime", rekao je Fernandeš nakon potpisivanja novog ugovora.

Junajted je vrebao priliku za pordužetak saradnje sa Portugalcem još nakon prvih desetak meseci od njegovog dolaska u klub. Plan je skovan novembra 2020. godine, a nekih 16 meseci kasnije sporveden je u delo. Letos su čelnici kluba bili prezauzeti dovođenjem Džejdona Sanča i vraćanjem Kristijana Ronalda. Početkom ove godine pregovori Fernandešove predstavničke svite i Junajteda su na kratko prekinuti, ali su zainteresovane strane ipak pronašle zajednički jezik.

"Svi u klubu su svesni Brunove važnosti za Mančester Junajted. Njegovi golovi i asistencije su fenomenalni, a njegove igre konstanta od dolaska na Old Traford", rekao je fudalski direktor Junajteda Džon Murto.

Iako je ove ne može baš da se pohvali formom koja ga je krasila tokom prethodne, uspeo je da zabeleži devet golova i 14 asistencija na 36 nastupa u svim takmičenjima, a pritom od dolaska u klub, nijedan fudbaler Junajteda nije saigračima namestio više prilika od njega.


tagovi

Bruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara