Kostić, Vlahović, Bonuči i Kjeza (© Reuters)
Kostić, Vlahović, Bonuči i Kjeza (© Reuters)

Buongiorno Italia: Domazet upozorava Juve, Vlahović će dati 30 golova

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.07.23. | 12:32

Stara dama ima 45 igrača pod ugovorima i sa mnogima mora da se rastane ovog leta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Uroš Domazet, lični trener Dušana Vlahovića, upozorio je Juventus da će srpski as u sledećoj sezoni dati više od 30 golova. Tutosport je posvetio naslovnu stranicu predviđanju Vlahovićevog trenera, jer se apsolutno nalazi na liniji torinskog dnevnika koji već nekoliko dana izražava mišljenje da bi bila greška prodati sada mladog golgetera. Nekoliko bivših asova Juventusa, od Barzaljija do Del Pjera su, takođe, savetovali Bjankonere da ne prodaju Vlahovića i da je samo pitanje vremena kada će Srbin ponovo golgeterski eksplodirati.

Izabrane vesti

Osim igračkih kvaliteta i činjenice da je Vlahović iskoristio odmor da reši pojedine probleme kao što je pubalgija, u prilog njegovom ostanku idu i poslovni razlozi. Logika je jasna, Vlahović ima još tri godine ugovora i u sledećoj sezoni njegova cena može samo da skoči, tu je i Evropsko prvenstvo koje može da pomogne, a imaće još dve godine ugovorva. Drugim rečima, Juve će biti u istoj poziciji kao i danas kada su u pitanju pregovori o transferu.

Sve to se provlači kao razmišljanje, jer se smatra da ne bi bilo pametno prodati i Vlahovića i Kjezu. Između Srbina i Italijana bolje je prodati repezentivca Azura, njemu ističe ugovor 2025, a traži 8.000.000 evra na ime godišnje plate da bi produžio ugovor. Dakle, sada je momenat da se proda Kjeza, jer će sledećeg leta Stara dama biti u slabijoj poziciji pošto će krilni napadač biti na godinu dana od isteka potpisane vernosti.

Maks Alegri i Kristijan Đuntoli veruju da je mnogo lakše zameniti Kjezu nego Vlahovića. Priče o Lukakuu u Juventusu nemaju nikakvu realnu podlogu dok je interesovanje Čelsija za Vlahovića realno, ali Plavci osim što su tražili informacije o igraču, nisu napravili nijedan drugi konkretan potez u pravcu angažovanja Juveovog napadača.

Zamena za Kjezu je Domeniko Berardi. Sasuolo traži za svog najboljeg fudbalera 30.000.000 evra i veruje se da bi sa 25.000.000 mogao da se završi posao. Dodatna olakšavajuća okolnost je što Juve ima nekoliko fudbalera koji bi mogli da interesuju Sasuolo i samim ti bi bili upotrebljivi kao delimična kontrapartija. S druge strane, Juve traži za Kjezu 45.000.000 i 50.000.000, ali bi sa 40.000.000 evra bio više nego zadovoljan.

Mnogo teži zadatak Đuntoli će imati sa sređivanjem kadra fudbalera na raspolaganju Maksu Alegriju. Juve u ovom momentu ima 45 igrača pod ugovorom od kojih polovina mora da bude prodata, poslata na pozajmicu ill da se dođe do dogovora o sporazumnom raskidu. Rasprodaja fudbalera u Juveu nema samo cilj da obezebedi novac za finansiranje dovođenja pojačanja već i svrhu da se smanji ukopan iznos godišnjih plata. Iz Kontinase stižu informacije da je samo desetak igrača sigurno da neće završiti na transfer listi. Reč je o Danilu, Gatiju, De Šilju, Rabiou, Fađoliju, Kostiću, Lokateliju, Miliku i Pinsolju. Svi ostali su na prodaju dok će klub pokušati da okončan pre vremena saradnju sa pojedinim igračima, poput kapitena Lea Bonučija.

Na primarnoj listi za prodaju su Zakarija, Mekeni, Artur, Aleks Sandro, Pogba, Kjeza, Vlahović, Pelegrini, Sule. U zavisnosti kako bude tekao prelazni rok Torino bi mogli da napuste i Ščensni, Bremer, Rovela, Ken. Plus serija fudbalera koji su višak: Rugani, De Vinter, Ranokja, Barenećea, Kavilja, Kambijazo.

Tek kad raščisti teren, po mogućstvu do kraja jula, Đuntoli će moći da se posveti ozbiljno kreiranju tima koji Alegri želi da modeluje za postavku 3-4-3.

SARI HOĆE ZJELINSKOG UMESTO MILINKOVIĆA

Mauricio Sari ima običaj da traži igrače koje je trenirao u drugim klubovima. Zato niko nije iznenađen zahtevom da mu dovedu Pjotra Zjelinskog ako prodaju Sergeja Milinković Savića. U okruženju Lotita upozoravaju da bi Poljak bio skoro pa duplikat Luisa Alberta i da bi bilo mnogo unvestirati novac u mnogo mlađeg i perspektivnijeg Lazara Samardžića.

Lotito je mnogo težak čovek, još teži pregovarač. Kad prodaje ne daje popuste i ne prihvata razmene igrače, pogotovo za one koji se smatraju top fudbalerima, međutim kad kupuuje uvek se žali da je cena previsoka i pokušava da je obori čak i kada to vodi kao neuspešnom okončanju pregovora. Upravo zbog toga su mnogi skeptični da bi Berardi mogao da dođe u Lacio.

Na poslednjem sastanku Lotita i Sarija tokom vikenda dogovoreno je da se ide na Politana ako definitivno otpadne Berardi. Što se tiče levog beka, rimski klub ne želi da plati 15.000.000 evra za Miloša Kerkeza AZ Alkmaru, a Pelegrinija želi samo na pozajmicu iz Juvea sa pravom otkupa.

Zbog stila poslovanja i pregovaranja, Lotito riskira da izgubi i Toreiru. Galatasaraj traži 12.000.000 evra, Lacio nudi 8.000.000. Turci nemaju problem da zadrže Urugvajca, nemaju urgentnu potrebu za novcem što su pokazali kupovinom Ikardija garantovanjem plate od 10.000.000 evra neto.

U napadu, kao alternativa Imobileu, osim Markosa Leaonarda sve češće se pominje centarfor Bazela Amdouni.


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićDušan VlahovićFederiko KjezaJuventusLacio

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara