Dibala (© AFP)
Dibala (© AFP)

Buongiorno Italia: Konkurencija odgovara Interu – Dibala Romi, De Ketelare Milanu, a Bremer Juveu

Vreme čitanja: 5min | pon. 18.07.22. | 15:43

Prelazni rok u zamahu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Duhoviti navijači Intera su se šalili s dozom gorčine da je Paulo Dibala prelomio da prihvati ponudu Rome kad je video objavu Aleksisa Sančeza na društvenim mrežam u kojoj je nedosmisleno stavio do znanja da nema nameru da se mrda iz Intera. Šalu na stranu, Dibala nije mogao više da čeka Inter, između ostalog i zato što je Bepe Marota bio jedini u Apijano Đentileu koji ga zaista želeo. Ni vlasnici kluba, a ni Simone Inzagi nisu bili previše oduševljeni eventualnim transferom Argentinca, pogotovo posle dolaska Romelua Lukakua.

Izabrane vesti

Mnogo važniji igrač za Inter je Glejson Bremer. Dibala je mogao da bude neka vrsta luksuza u vremenima mršavih krava, dok je Bremer neophodan Nerazurima. Ne samo zbog eventualnog odlaska Milana Škrinjara koliko kao prirodna zamena za Stefana De Fraja - kome ističe ugovor sledeće godine i čini se da je njegova karijera prošla svoj vrhunac – i idealan partner Alesandru Bastoniju.

Bepe Marota i Pjero Auzilio imaju dogovor sa Bremerom i njegovim agentom Busardom. Nadali su se da će pregovori sa PSŽ-om o prodaji Milana Škrinjara biti već završeni i da će imati neophodan novac za kupovinu Brazilca od Torina.

Ubrzanje prodaje Matijsa de Lihta Bajernu izbacio je Juve u prvi plan za Bremera, jer Mauricio Arivabene i Federiko Kerubini imaju zeleno svetlo od predsednika Andree Anjelija da reinvestiraju odmah deo novca od prodaje Holanđanina. U Kontinasi znaju da je Bremerov agent Busardo dao reč Interu i da ne može da je povuče, tim pre što mu valja sarađivati i u budućnosti sa Nerazurima, zato su oni, uz dozvolu Urbana Kaira, direktno kontaktirali Bremera.

Prema procurelim informacijama, Brazilac je potvrdio da ima načelni dogovor sa Interom, ali i da je profesionalac i da nema problema da sasluša ponudu Juvea kao i da obuče crno-beli dres ako ona bude dovoljno ubedljiva. Suočeni sa novim detaljima, Marota i Auzilio su izvršili pritisak na Žanga da im dozvoli da kompletiraju posao sa Bremerom i pre nego što Škrinjar bude prodat, svesni da Juve može da im uzme defanzivca ispred nosa.

Inter osima novca ima u rukavu i kartu Kazadei koji se veoma sviđa Torinu i jedini je igrač kojeg bi Kairo prihvatio kao delimičnu kontrapartiju. Formula Nerazura je 30.000.000 fiksnih, još nekoliko miliona kroz bonuse, lako dostižne, i Kazadei čije obeštećenje se vrednuje na oko 7.000.000 do 8.000.000 evra. Tako bi stigli do tražene cifre od 40.000.000 evra.

Juventus, osim Bremera, na spisku ima još nekoliko igrača, ali nijedan od njih ne zadovoljava sve parametre kao defanzivcac Torina. Cena od 40.000.000 evra je prihvatljiva za Juve, Bremer već nekoliko godina igra u Italiji, poznaje veoma dobro italijanski i posebdno torinski ambijent, i odlično je uklopljen, toliko da nije isključeno da dobije poziv u reprezentaciju Italije.

Pau Tores se Alegriju više sviđa nego Bremer, ali je Viljareal previše zacepio cenu: 50.000.000 evra. Nikola Milenković ima primamljivu cenu od 15.000.000 evra, ali u Juventusu imaju još uvek par rezervi prema srpskom reprezentativcu. U igri je i dalje Gabrijel iz Arsenala.

RIM JE VEĆ ODLEPIO ZA DIBALOM

Okeanske mase će dočekati Paula Dibalu kada se vrati iz Portugala - gde je odleteo ovog jutra da se priključi svojim novim klupskim drugovima – u Rim. Večni grad je bukvalno već poludeo za Hojom i njegov dolazak se stavlja u ravan sa dolascima Falkaa i Batistute. Poređenje nije slučajno, jer su dolasci legendi prethodili osvajanjima drugog i trećeg skudeta.

Osim Intera koji nije zatvorio već upakovani posao, najveće zasluge za dolazak Dibale u Romu nosi Žoze Murinjo. Portugalac je redovno pričao telefonom sa Paulom u nekoliko poslednjih meseci dajući mu garancije da su vrata Rome otvorena za njega ako se ne realizuje transfer u Inter.

Murinjo je uspeo da uveri Dibalu da je Roma idealno rešenje i pored toga što neće igrati Ligu šampiona. Ključni argument Portugalca je bio centralna uloga koju će Dibala imati u Romi. Praktično, oko njega će se vrteti cela igra tima, upravo ono što je Dibali nedostajalo u Juventusu.

Dibalu čeka „desetka“, budući da je poslednji vlasnik Frančesko Toti eksplicitno, u nekoliko navrata, dao blagoslov da Argentinac ponese na svojim leđima broj koji predstavlja sinonim vrhunskog fudbalera.

Druga važna vest za Romu je što dolazak Dibale ne znači automatski odlazak Nikoloa Zaniola. Pozicija mladog Italijana nije vezana za Dibalu i on iz Rome može da ode samo za cifru oko 50.000.000 evra.

Osim sondiranja terena Juventusa pre nekoliko sedmica, nijedan drugi klub nije pokazao ozbiljnije interesovanje za igrača. Činjenica da je Murinjo dao kapitensku traku Zaniolu na poslednjoj prijateljskoj utakmici se tumači kao signal da je kormilar Đalorosih zadovoljan agažovanjem i radom Zaniola.

Na treninzima i na prijateljkskim mečevima je vidna promena na telu Zaniola koji je smršao sedam kilograma doteravši liniju do savršenstva. Italjianski reprezentatiac je pre početka priprama tokom odmora sproveo rigidnu dijetu i program jačanja mišića, posebno leve i desne noge koji su veoma bitni za držanje dva oprerisana kolena.

U svakom slučaju, danas je Zaniolo bliži ostanku u Romi nego odlasku, mada ostaje na trasfer listi do kraja prelaznog roka.

DE KETELARE KONAČNO

Jasin Adli u dresu Bordoa protiv Pari Sen Žermena (© Reuters)Jasin Adli u dresu Bordoa protiv Pari Sen Žermena (© Reuters)

Milan je veoma blizu Šarla de Ketelara. U pitanju su više sati nego dani od zvaničnog objavljivanja vesti da je mladi Belgijanac novi ofanzivni plejmejker Rosonera.

Italijanski klub je spremio novu ponudu koja bi trebalo da zadovolji apetite Briža: 30.000.000 plus nekoliko miliona evra kroz bonuse. U Milanelu očekuju da De Ketelare već ove nedelje obavi medicinske preglede, potpiše ugovor i stavi se na raspolaganje Stefanu Pioliju. Istina postoji bojazan da bi Belgijanci, koji su u slučaju Murićija pokazali da mogu da promene mišljenje u poslednjem momentu, dignu cenu i zategnu ponovo pregovore, ali Paolo Maldini i Riki Masara računaju na volju fudbalera koja je nedvosmislena: vidi sebe samo u dresu Milana.

Jedan od razloga zbog kojih je Milan digao ponudu za Belgijanca se krije u otkriću Piolija da bi Adli mogao da igra kao centralni ofanzivni plejmejker između De Ketelara i Leaa. Na taj način, Milan ne bi morao da kupi još jedno spoljnog ofanzivca budući da su Mesijas i Salemekers adekvantni kao rezerve.

Adli je jedno od najprijantnijih iznenađenja na startu priprema i dojučerašnji igrač Bordoa je svojom tehnikom i maštovitošću pokazao da ima štofa za veoma senzibilnu ulogu otvarajući mogućnost da De Ketelare polazi sa desnog boka. Sa Adlijem u novoj ulozi, Milan bi morao da angažuje još jednog robusnog igrača u veznoj liniji jer Benaser i Tonali nisu dovoljni pošto Krunić i Pobega nemaju karakteristike koje su potrebne za obiman defanzivni deo posla koji moraju da odrađuju vezisti Milana.


tagovi

RomaInterJuventusMilanŠarl de KetelarPaulo DibalaBremerSerija ABuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Roma
Inter
Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara