Šarl De Ketelare (AFP)
Šarl De Ketelare (AFP)

Milan otključava letnjeg kapitalca: Briž će dobiti blizu 35.000.000 za De Ketelarea

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.07.22. | 00:23

Gazzeta Dello Sport najavljuje da će sutra Maldini i Masara lansirati drugu ponudu na račun belgijskog kluba koja će biti odlučujuća

Čitavog leta samo dva kluba pokazala su ozbiljnu nameru da dovedu Šarla De Ketelarea - Milan i Lids. Od momenta kada su Jorkširci ponudili 37.000.000 evra, Klub Briž kao da je zakatančio supertalentovanog Belgijanca za sve ponude značajno manje od te sume i zakopao ključ pod zemlju. Ali Rosoneri su rešeni da nateraju šampiona Župiler Pro lige da otvori kavez i pusti zver koja je sprema da se otisne u lige petice tako što će lansirati drugu ponudu od približno 35.000.000 evra. Prema pisanju Gazzete dello Sport Paolo Maldini i Frederik Masara veruju da će ona biti odlučujuća.

Još pre bezmalo mesec dana znalo se da od Lidsa neće biti ništa. De Ketelare je odjavio premijerligaša i poručio da želi samo u Milan. Godinama, maltene čitavu deceniju Rosoneri nemaju pravog plejmejkera, onu izvornu desetku kakva je bio Riki Kaka i gledajući ono što je naslednik Kevina De Brujnea radio u Belgiji, deluje da će ga konačno dobiti. Za 21-godišnjeg trekvartistu već je spreman petogodišnji ugovor sa platom između 2.000.000 i 2.500.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

"U prošlosti sam se plašio odlaska iz Briža, ali sada osećam da sam spreman", rekao je De Ketelare pre par meseci u intervjuu za Eleven Sports.

Nije ni čudo da je strahovao od bolnog rastanka budući da je na stadion Jan Brejdel stigao kao sedmogodišnjak davne 2008. godine. Zapravo, sve što zna o fudbalu i sa loptom naučio je baš na tom mestu. Ali posle sezone u kojoj je sa 14 golova i sedam asistencija potpomogao, odnosno bio jedan od ključnih za treću uzastopnu titulu plavo-crnih, jasno je da bi greota bilo traćiti talenat u domovini, uz dužno poštovanje prema belgijskom fudbalu. Lige petice su ipak pozornica za najveće evropske talente, a De Ketelare svakako spada u tu grupu.

Ono što će Milan dobiti ukoliko u Brižu ne budu bili zadrti da isteraju zacrtanih 37.000.000 evra, jeste ofanzivac sposoban da pleše od sopstvenog do tuđeg šesnaesterca. Dobiće igrača koji će povezivati igru, deliti završne pasove, ali ukoliko to bude bilo potrebno moći da pokrije i poziciju klasičnog špica. U dosadašnjoj seniorskoj karijeri, maltene polovinu utakmica igrao je kao devetka i u tim okolnostima beležio najupečatljivije brojke. Međutim, Pioli ga već vidi kao sponu između centralnih vezista i napadača u svojoj formaciji 4-2-3-1.

Kvalitetom, taktičkom inteligencijom, neverovatnim napretkom, De Ketelare je zadivio sve značajnije upravljačke strukture Milana. Posebno Maldinija koji je od uprave očigledno dobio zaleno svetlo da preduzme sve potrebne korake kako bi ga potpisao. Prva ponuda uključujući bonuse dostigla je 30.000.000 evra, a naredna će kao što rekosmo ići blizu 35.000.000. Samo za nekolicinu igrača su Rosoneri kroz svoju istoriju izdvajali veći novac. I od toga su većina bili promašaji poput Leonarda Bonućija, Lukasa Pakete, Andrea Silve, Matije Kaldare i Kšištofa Pjonteka. Međutim, u Milanu se nadaju da je na pragu pojačanje koje će ostaviti trag poput Filipa Inzagija i Ruija Košte.

Da Ketelare već zna koji će broj nositi kada obuče crveno-crni dres. Isti kao Romelu Lukaku u Interu - 90. Dakle, ako sve bude kao što šampion Italije planira, u narednoj sezoni Serije A gledaćemo milanski derbi oličen kroz borbu belgijskih devedestica.


tagovi

Šarl de Ketelarac milanMilanKlub Briž

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara