Buongiorno Italia: Saki vidi Fiorentinu u LŠ ako proradi Jović, Inter favorit za skudeto

Vreme čitanja: 6min | čet. 14.07.22. | 13:05

Milan spreman da napravi izuzetak kako bi Rafael Leao produžio ugovor

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Arigo Saki nema dilemu, Inter je favorit za osvajanje skudeto. Nerazuri i pored toga što su prethodni šampionat završili na drugom mestu imali su najjači tim.

Izabrane vesti

U ovom prelaznom roku su ga dodatno pojačali.

„Sledeći šampionat će osvojiti tim sa najbogatijim parkom igrača jer će sledeće prvenstvo biti potpuno neuobičajeno sa mnogo više nepozanica i prepreka, tako da će oni klubovi koji budu imali adekvatne alternative na svim mestima biti u prednosti. U tom kontekstu Inter ima najširu i najkvalitetniju lepezu fudbalera. Inzagi ima za svaku ulogu na terenu po dva veoma kvalitetna rešenja, a za neka čak i tri. Sa Lukakuom napad Intera je najmoćniji jer obuhvata i Lautara Martineza, Hoakina Koreu i Edina Džeka plus Sančez koji još uvek nije prodat. Treba dodati i Mhitarjana koji će biti vrlo interesantan element u Inzagijevim rukama. Takođe, trener Intera je mnogo napredovao u poslednjih godinu dana i sada je potrebno da bude hrabriji i da shvati da nema potreba da igra sa igračem više u odbrani i da su u modernom fudbalu kretanja i brzina fundamentalni aspekti“, poručio je Saki.

Nekadašnji selektor Italije svrstao je Juventus i Milan na podio favorita u sledećoj sezoni Serije A. Saki je podsetio da Alegri teško može da pogreši dve uzastopne sezone i da će u sledećem šampionatu imati tim koji je mnogo bliži njegovoj fudbalskoj filozofiji. Arigo je izneo i par nedoumica oko Pogbe i Di Marije, odnosno da li će Francuz biti odlučujući kao što je bio u svojoj prvoj avanturi u Juveu i da li će Argentinac uspeti da bude dodatna vrednost. Dosta toga zavisi, po Sakiju, i kako će De Liht biti zamenjen kao i od činjenica da li će Alegri uspeti u nameri da njegov tim igra sa svih 11 igrača na terenu ili će igrati sa svih 11 igrača samo kad je u odbrambenojo fazi.

Rosoneri su i pored toga što su šampioni Italije na trećoj pooziciji među favoritima za skudeto. Fudbalski maestro je mišljenja da je Milanova potencijala komparativna prednost da igra više timski u odnosu na konkurente i da ima kompaktniju i uigraniju ekpu. „Inter i Juve imaju bolje pojedince ali imaju limite kada je u pitanju timska igra i to bi trebalo da bude šansa za Piolijeve momke. U tom smislu Milan mora da igra kompaktno i linije moraju da budu sabijene kako bi mogao da iskoristi maksimalno brzinu svojih napadača i bekova”.

Kao moguća iznenađenje u trci za još jedno preostalo mesto u Ligi šampiona Saki navodi Romu i Fjorentinu.

„Murinjo je napravio veliki posao u prethodnoj sezoni i postavio je solidne baze da napravi dodatni pomak u sledećem prvenstvu. Osvajanje Lige konferencija će biti galvanizujući element i uz još jedno ili dva pojačanja Roma će imati tim za borbu u trci za mesto u Ligi šampiona. Zatim, pažnja na Fjorentinu. Italijano praktikuje hrabar fudbal i otvoren je za inovacije. Treba videti kako će se integrisati Jović koji je stigao iz Real Madrida, od tog detalja zavisi do kojih granica mogu da se otisnu ambicije Ljubičastih“, smatra Saki.

MILAN PRAVI IZUZETAK ZA LEAA PRE NEGO ŠTO BUDE KASNO

Slučaj Kulibali je još jednom potvrdio supremaciju top klubova Premijer lige u odnosu na takmace u Seriji A. Prepotenca s kojom su Plavci uzeli Kulibalija od Napolija je razoružavajuća. Čelsi nije ni trepnuo da plati 40 miliona evra defanzivca koji je napunio 31. godinu i kome ističe ugovor sledećeg leta. Takođe, dok je Napoli prikazivao kao veliku žrtvu da potvrdi platu Kulibaliju od 6.000.000 evra, tim iz Londona je bez pardona stavio na sto pred Senegalca ugovor koji mu garantuje 10.000.000 evra po sezoni.

Milan poučen slučajem Kulibalija, ali i vlastitim sa Donarumom, Čalhanogluom i Kesijem, odlučio je da igra unapred sa Leaom i produži što pre ugovor sa Portugalcom koji ističe 2024. godine.

Suprotno proklamovanim plafonom za plate igrača, šampion Italije je nameran da napravi izuzetak za Leaa i da mu ponude platu od 6.000.000 u sledećih pet godina. Na taj način Paolo Maldini želi da blokira Leaa pošto je Čelsi već tražio informacije a nisu izostala interesovanja od drugih klubova iz Premijer lige i Španije.

Naravno, pred astronomskom ponudom od sto ili više miliona evra i platom većom od 10 miliona evra – nije isključeno da stignu iz Premijer lige na adresu Rosonera - Milan i Leao bi bili na teškoj proveri kao i njihova rešenost da nastave proces zajedničkog sazrevanja.

Transfer Šarla De Ketelerea se komplikuje. Briž traži mnogo više novca od onoga koji nudi Milan, 30 miliona sa bonusima. Belgijanci žele barem 37 miliona koje im je ponudio Lids. Da su pregovori daleko od ulaska u luku pokazuje i činjenica da je De Ketelare juče igrao prijateljsku utakmicu u dresu Briža.

LOTITO KREĆE PO ILIĆA

Ambicije Lacija rastu iz dana u dan. Predsednik Klaudio Lotito posle šest uspešno završenih poslova oko dovođenja pojačanja za sastav Mauricija Sarija ne želi da se zaustavi.

Kormilar Lacija smatra da su mu potrebna još dva pojačanja da bi komletirao park igrača na raspolaganju. Jedan je Ivan Ilić a drugi je levi bek. Sari bi želeo Emersona Palmijerija ali će verovatno morati da se zadovolji sa Valerijem iz Kremonezea.

Novinu predstavlja rešenost Lotita da uzme Ilića bez obzira na prodaju Luisa Alberta ili Sergeja Milinkovića Savića. Naime, dosada se govorilo da je dovođenje Ilića direktno vezano za odlazak Španca. Prema poslednjim informacijama, Lotito je nameran da upotrebi novac zarađen od prodaje Ačerbija, Murićija i Eskalante za kupovinu Ilića. Na taj način bi se kompletirao poker igrača iz Verone koji su u poslednjih godinu dana pojačali Lacio (Zakanji, Kančelijeri, Kazale, Ilić).

Kad već pomenusmo Ačerbija, prodaja Kulibalija Čelsiju je potencijalno odlična vest za Lacio i defanzivca. Napoli je već kotaktirao Lacio i reprezentativca Italije i dobio je zeleno svetlo sa obe strane, tako da je sada na klubu iz Napulja da napravi sledeći potez. Pre nego što predstave zvaničnu ponudu za Ačerbija, Napoli želi da pokuša da dovede Kima iz Fenerabahčea ili Milenkovića iz Fjorentine. Sportski direktor Federiko Đuntoli je tržio i informacije od Fajenorda za Senesija, od Volfsburga za Lakrou i od Olimpijakosa za Sisea.

Napoli bi mogao da bude idealno kompromisno rešenje za Lacio i Ačerbija. Lotito nije hteo da pregovara sa Interom, Milanom i Juveom jer su tražili igrača bez evra obeštećenja ili za simboličnu cifru dok Ačerbi nije želeo u Moncu i pored toga što mu je Berluskonijev klub garantovao istu platu kao u Formelu a bio je spreman i da uplati 5 miliona evra na ime obeštećenja Laciju.

U svakom slučaju Lotito se odlično snalazi u prijateljskim vodama. Ne treba zaboraviti da je gazda rimskog kluba u odličnim odnosima sa predsednicima i vlasnicima Verone (Setijem), Napolja (De Laurentisom) i Monce (Berluskonijem).

U italijanskim medijima se pojavila i formacija Lacija za sledeću sezonu. Ako Sari bude zaista imao pomenute igrače u stroju nije isključeno da ponovo vidimo Nebeskoplave u Ligi šampiona za malo više od godinu dana. Evo formacija 4-3-3: Mašimijano – Lacari, Kazale, Romanjoli, Marušić – Milinković, Markos Antonio, Luis Alberto – F. Anderson, Imobile, Zakanji.

Za Sergeja Milnkovića Savića još nije stigla ponuda koja bi se približila postavljenoj ceni od strane Lotita. Međutim, za razliku od prethodnih sezona, ovog puta Lacio nije postavio rok do kojeg Milinković može da pronađe novi tim. Drugim rečima, Milinković će biti na prodaji do poslednjeg dana prelaznog roka što u dobroj meri čini neizvesnim kvalitet sastava startera Lacija za sledeću sezonu.


tagovi

Buongiorno ItaliaArigo SakiLetnji prelazni rok 2022Luka JovićRafael Leao

Obaveštavaj me

Inter
Lacio
Roma
Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara