Detalj sa meča OFK Beograda i Sinđelića (©MN Press)
Detalj sa meča OFK Beograda i Sinđelića (©MN Press)

Bura u BG fudbalu: Pod istragom duel OFK-a i Sinđelića, Romantičari upiru prstom ka Zemunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 10:46

Čeka se odluka Fudbalskog saveza Beograda

Fokus je uvek na Mozzart Bet Superligi, ali tu je borba za prvo mesto već odlučena, pa finiš šampionata ne nosi sa sobom nikakve disonantne tonove. Međutim, u Srpskoj ligi Beograd – orkani duvaju. Sve zbog međusobnih optužbi Zemuna i OFK Beograda da ovi prvi pobeđuju uz pomoć politike, a drugi jer igraju – prijateljske utakmice.

Zasad, postupak je zvanično pokrenut samo zbog dešavanja na utakmici između OFK Beograda i Sinđelića, u kojem su Romantičari stigli do pobede zahvaljujući golu Filipa Halabrina u 90. minutu. Odmah posle te utakmice javio se Zemun, koji je prethodno optužio OFK Beograd i za zakulisne radnje u meču protiv BASK-a.

Izabrane vesti

Komisija za integritet Fudbalskog saveza Beograda, preciznije sudija Aleksandar Grdinić kasnije je potpredsednika BASK-a Nenada Rivu Paunovića udaljio iz fudbala na šest meseci zato što je službenim licima na tom meču rekao da “vode računa oko kartona”, jer je u pitanju “prijateljska utakmica”. Uzalud se on branio tvrdnjom da se šalio.

Cela fudbalska javnost zna da su oni viđeni za viši rang i da će imati 14 prijateljskih utakmica i jednu prvenstvenu, 13. maja u Zemunu”, žalio se tada OFK-ov jedini rival za promociju u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije.

Bio je to samo početak rata na relaciji Zemun – Karaburma. Posle meča OFK Beograda sa Sinđelićem Zemunci su se uz video snimak spornog gola opet oglasili.

Nadamo se da će odbrambeni fudbaleri Sinđelića i na utakmici protiv Zemuna praviti greške koje se mogu videti na utakmicama petlića. Trenerski savet za ovog mladog momka: kada protivnički igrač prima loptu na ivici šesnaesterca, kreni ka njemu i probaj da blokiraš. Ako već to nisi uradio, onda ne treba da skakućeš u bloku kao balerina i da moliš boga da te lopta ne pogodi. I dalje je javnost gluva pored ušiju i slepa pored očiju. Idemo dalje, nema predaje”.

Sada je slučaj pred Draganom Krstićem, oficirom za integritet Fudbalskog saveza Beograda, javio je prvi Sport Klub. U zavisnosti od izveštaja – izjava relevantnih aktera i stručnih organizacija – možda će se i Grdinić morati da ponudi svoj sud. OFK je to već učinio.

OFK Beograd je ponosan na činjenicu da je za kratko vreme postao glavna meta kvazi fudbalskih radnika u Beogradu. O tome najbolje govori podatak da je Fudbalski savez Beograda na prijavu FK Zemun odnosno njihovog prvog čoveka Gavrila Kovačevića koji je ujedno i političar i predsednik opštine Zemun pokrenuo istragu našeg meča sa Sinđelićem. Radujemo se toj istrazi jer će se i zvanično pokazati da su svi pritisci lažni i neosnovani”.

Onda i o “gresima" Zemunaca….

Radujemo se tome jer će sada morati da se istražuju i druge utakmice, jer organi FSB dozvoljavaju da FK Zemun pobeđuje kriminalnim penalima kao sto je ovaj u prilogu. Sigurni smo da će predsednik FSB Marko Zdravković insistirati da se pokrene istraga po ovom pitanju, ali i zbog drugih radnji kao što su pritisci i pretnje od strane Gavrila Kovačevića i njegovih političkih saradnika na vodeće ljude Iskre, Torlaka, Borca, Brodarca u kojima se poziva na politički uticaj i preteći da će ga upotrebiti protiv njih ukoliko pruže otpor Zemunu”.



tagovi

OFK BeogradFK ZemunSinđelićSrpska liga BeogradFudbalski savez BeogradaFSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara