Nemanja Radonjić (©RCD_Mallorca/Twitter)
Nemanja Radonjić (©RCD_Mallorca/Twitter)

Ć kao Marć ili Ćlara: Bienvenido, Nemanja, puro ćarisma!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 09:52

Majorka zvanično potvrdila dolazak srpskog reprezentativca

Kosta Nedeljković, Miloš Luković, Mihajlo Ilić, Kristijan Belić... Sve milionski transferi iz Mozzart Bet Superlige. Kad se pak priča o transferima srpskih asova iz inostranstva bio je ovo prilično miran januar. U izuzetak u liku Nemanje Matića, koji se uz varnice rastao sa Renom i otišao u Lion, i Nemanje Radonjića, od danas novog fudbalera Majorke!

Španski klub je i zvanično objavio da je doveo 27-godišnjeg srpskog reprezentativca, koji je posle razmimoilaženja sa trenerom Ivanom Jurićem napustio Torino u kome je proletos odigrao svega 437 minuta.

Izabrane vesti

Spas je pronašao na Balearima, barem privremeni, jer u Majorku ide na šestomesečnu opciju sa pravom otkupa. Ona će postati obavezna ako Radonjić igrama na terenu ispuni neke preduslove. Ako se to i desi Majorka će vrlo rado isplatiti Torinu 3.000.000 evra na ime obeštećenja. S obzirom da je Torino doveo Radonjića za 1.700.000 evra iz Marselja biće i Bikovi zadovoljni tim poslom.

Što se pak tiče Radonjića, on će posle Serije A (Roma i Torino), Lige 1 (Olimpik Marselj) i Bundeslige (Herta) dobiti šansu da zaigra i u četvrtom prvenstvu iz takozvane „lige petice“. Ostala mu je još samo engleska Premijer liga, mada Nemanja ne bi smeo ni da razmišlja o njoj, već o tome da bi Majorka mogla da mu bude poslednja šansa da se na duže zadrži na velikoj sceni.

Imao je on svetle trenutke u skoro svakom klubu, ali kad se podvuče crta: nije se baš ni razilazio sa svima u ljubavi i veselju. I pre ili kasnije, gubio je minutažu.

Sad je red da proba u Majorki. Lep grad i borba za opstanak u Primeri, zona ispadanja je samo četiri boda ispod. Na Balearima će ga sačekati Predrag Rajković i Matija Nastasić i to bi trebalo da mu pomogne da se adaptira na sunce Mediterana.

Čini se da ga će ga i sam klub dočekati raširenih ruku. Majorka se već dobrano zaigrala sa slovom “ć“, sve popularnijim u svlačionici tima. Pa su tako, u šali naravno, obično „c“ u klupskoj prodavnici zamenili sa „ć“ i navijače častili dresovima na kojima je umesto Mark pisalo Marć, a umesto Klara – Ćlara. Samog Radonjića su opisali sloganom „puro ćarisma“ (puro carisma = čista harizma).

Nemanja, vreme je da je pokažeš na terenu.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara