Srđan Dimitrov i Stefan Mitrović iz Crvene zvezde (© Star sport)
Srđan Dimitrov i Stefan Mitrović iz Crvene zvezde (© Star sport)

Čak 12 odlazaka iz Satelita: Srđan Dimitrov i Nikola Popović napustili Mladost

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 12:19

Nastavljaju se odlasci iz tabora debitanta u eliti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Burno je ove zime u Mladosti GAT, kada je reč i o pojačanjima, ali i raskidima ugovora. Novajliju u Mozzart Bet Superligi je po završetku prvog dela sezone napustilo čak deset fudbalera. Tu nije kraj odlascima, pa su dva dana pre kraja 2022. raskinuti ugovori sa Srđanom Dimitrovom i Nikolom Popovićem, dvojicom standardnih prvotimaca.

Izabrane vesti

Dimitrov (30) igra na poziciji ofanzivnog veznog i u prethodnom delu sezone bio je jedan od glavnih kreatora igre Mladosti. On je opremu Gatovaca zadužio u početkom ove godine i sa ekipom sa Satelita izborio istorijski plasman u elitno društvo, ali je nepunu godinu kasnije rastanak bio neminovan. Dimitrov je bio na izlaznim vratima Mladosti i letos, pre početka sezone, da bi se dogovorio sa čelnicima da ostane. Pola godine kasnije, Dimitrov je odlučio da potraži novu sredinu. Za Mladost je odigrao 23 meča i postigao osam golova.

Ugovor sa Novosađanima raskinuo je i ofanzivac Nikola Popović (28). Iako nije imao zapaženu statistiku jesenas, Popović je bio jedan od boljih igrača ekipe. Prirodna pozicija mu je levo krilo, po potrebi može da dejstvuje i po desnoj strani, kao i na poziciji centarfora.

Popović je u Mladost stigao prošle sezone i, poput Dimitrova, bio deo tima koji se plasirao u Mozzart Bet Superligu. Za Novosađane je ukupno upisao 25 mečeva i postigao osam golova. On je 12. igrač sa kojim su Novosađani raskinuli saradnju na kraju prvog dela sezone.

Podsetimo, klub su prethodno napustili bekovi Nikola Stanković i Dušan Mijić, štoperi Miloš Mliovanović i Vladimir Kovačević, vezisti Danilo Sekulić i Miroslav Maričić, krilni fudbaleri Mile Savković i Aleksa Marušić, centarfor Aleksandar Katanić, kao i rezervni golman Aleksa Slijepčević.

S druge strane, Gatovci su već doveli šest pojačanja, a u Novi Sad su stigli krilni napadači Nemanja Milić i Milan Savić, bekovi Nikola Janković i Srđan Grabež, defanzivni vezista Miroslav Bjeloš, kao i Brazilac Kristijan dal Belo, koji pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača.

      


tagovi

Srđan DimitrovNikola PopovićMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara