Lazar Carević (©MN Press)
Lazar Carević (©MN Press)

Carević Vošin car, odveo Lale u polufinale

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 19:18

Golman Novosađana odbranio dva penala Čukaričkom – 4:3 (1:1)

Po pravilu ove sezone u susretima između Vojvodine i Čukaričkog nema pobednika, pa je i današnji, treći ovosezonski susret ova dva tima u četvrtfinalu Kupa Srbije posle osnovnih 90 minuta okočan remijem. Na kraju posle penal lutrije više umešnosti imali su Novosađani, zahvaljujući sjajnom Lazaru Careviću koji je odbranio dva penala i izborio svom timu plasman među četiri najbolja kluba masovnijeg takmičenja – 1:1 (0:0), penalima 4:3.

Tragičari Brđana bili su Nemanja Milojević, koji je ušao u nadoknadi vremena da bi šutirao penal, te Vukašin Jovanović. Oba puta je Lazar Carević pročitao njihove namere i izrastao u heroja Novosađana ove večeri.

Izabrane vesti

Većim delom drugog poluvremena Vojvodina je dominirala i ređala šanse, ali je samo jednu veliku pretvorila u pogodak. Vukan Savićević je svojim prvencem u dresu Stare dame nakon solo prodora doneo vođstvo Lalama u 50. minutu igre, ali Novosađani nisu znali da iskoriste potpunu uspavanost domaćih defanzivaca i dotuku rivala ranije. Pokušaji Mateusa Indija i u dva navarata Alekse Vukanovića završili su u naručju Filipa Samurovića, a kaznu za to na drugoj strani režirao je Đorđe Ivanović posle sjajne asistencije rezerviste Stefana Kovača, te je Čukarički stigao do izjednačenja u 67. minutu, pa je pobednik odlučen tek posle penala.

A u toj seriji za Vojvodini su pogađali svi redom, Dejan Zukić, Njegoš Petrović, Milan Lazarević i Vukan Savićević, a Čukaričkom nisu pomogli pogoci Đorđa Ivanović, Mela Vinisijusa i Mitra Ergelaša.

U prvom poluvremenu je bliži golu bio Čukarički, ali vrlo dobre prilike nisu iskoristili Igor Miladinović i Luka Adžić (mada je možda bio u nedozvoljenoj poziciji). Vojvodina jeste imala posed lopte više na svojoj strani, ali Lale nisu stvorile konkretniju šansu.

Od starta je Čukarički namirisao svoju slabost Vojvodine po desnoj strani, gde je dosta nesigurno na startu izgledao Mateus Indio, na poziciji levog beka koja mu nije svojstvena. Đorđe Ivanović mu je pravio često probleme, a tako su domaćini kreirali stoodstotnu priliku u 16. minutu, kada je Ivanović proigrao Igora Miladinovića, a ovaj sa pet metara gađao pravo u golmana Lazara Carevića.

Vojvodina je prvi put ozbiljnije zapretila sredinom prvog perioda kada je Aleksa Vukanović uposlio Dejana Zukića, ali je njegov pokušaj u ključnom momentu izblokirao Vukašin Jovanović.

Bolje su gosti otvorili nastavak susreta i uspeli da povedu u 50. minutu nakon sjajnih poteza Vukana Savićevića. Mogao je već u narednom napadu Luka Adžić da vrati meč u egal, ali je Carević uspešno intervenisao. Sve posle toga bilo je u znaku gostujuće ekipe. Nastavak je pokazao da je odbrana domaćih potpuno pogubila konce pred strašnim naletom Stare dame, koja je u periodu od vodećeg gola do 65. minuta propustila još dve, tri stoodstotne šanse, a ujedno i priliku da mnogo ranije reši pitanje prolaska u narednu rundu.

Morao je Stanić izmenama da oživi svoju uspavanu ekipu, pa su se na terenu našli Melo Vinisijus, Mitar Ergelaš, te Stefan Kovač koji je u momentima Vošine potpune dominacije sjajnim pasom prebacio odbranu Lala i spojio Đorđa Ivanovića sa golom. Nekadašnji član Partizana je pobegao Đorđu Crnomarkoviću, a onda u skoku zahvatio loptu i matirao Lazara Carevića u 67. minutu za izjednačenje.

Nakon toga su obe ekipe igrale sa nešto više opreza, znajući da nemaju prava na grešku. Najbolju priliku do kraja imali su domaćinu u nadoknadi vremena kada je Carević ukrotio opasan udarac Ergelaša.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

ČUKARIČKI – VOJVODINA 1:1 (0:0), penalima 4:3

/Ivanović 67 - Savićević 50/

Banovo brdo

Stadion Čukaričkog

Sudija: Pavle Ilić

Penali: Đorđe Ivanović, Melo Vinisijus, Mitar Ergelaš (Čukarički), Dejan Zukić, Njegoš Petrović, Milan Lazarević, Vukan Savićević (Vojvodina)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović – Nikčević (od 79. Subotić), Stevanović, Jovanović, Tošić – Sisoko, Docić (od 61. Kovač) – Ivanović, Miladinović (od. 91. Milojević), Adžić (od 61. Ergelaš) – Pavkov (od 61. Vinisijus).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Indio – Petrović, Zukić – Kembel (od 78. Ivanović), Savićević, Zadi Seri – Vukanović.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

Sreda

Partizan - Voždovac 1:1 (1:0), penalima 4:3

/Baždar 45 - Pirgić 90/

Čukarički - Vojvodina 1:1 (0:0), penalima 3:4

/Ivanović 67 - Savićević 50/

Crvena zvezda - OFK Vršac U TOKU

Četvrtak

16.00 (2,30) Radnčki 1923 (3,20) Novi Pazar (3,00)


tagovi

FK VojvodinaČukaričkiLazar CarevićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara