Džerod Boven (©Reuters)
Džerod Boven (©Reuters)

Čekićari i Vilansi u klinču posle evropskih uspeha

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 13:33

Vest Hem dočekuje Aston Vilu u jedinom nedeljnom meču 29. runde Premijer lige

Šest mečeva 29. runde Premijer lige odloženo je zbog FA kupa ovog vikenda, a nedeljni program najjačeg engleskog ranga nudi jedan meč, u kojem Vest Hem igra protiv Aston Vile. Obe ekipe sa velikim samopouzdanjem ulaze u okršaj posle ubedljivih pobeda u evropskim takmičenjima i traže uspeh kako bi zadržale poziciju u gornjem domu.

Aston Vila, koju vodi trener Unaj Emeri, trenutno se nalazi na izvanrednom četvrtom mestu na tabeli, što bi značilo plasman u Ligu šampiona. Ipak, u Londonu je čeka izuzetno težak zadatak. Čini se da je Vest Hem povratio entuzijazam posle plasmana u četvrtfinale Lige Evrope. Sa ubedljivom pobedom od 5:0 u revanšu protiv Frajburga, Čekićasri su se izborili za mesto među osam u drugorangiranom evropskom nadmetanju.

Izabrane vesti

I Vest Hem i Aston Vila ulaze u meč podstaknuti pozitivnim rezultatima tokom sedmice. U slučaju Čekićara, to je bila Liga Evrope i samim tim viši nivo od Vilansa, koji igraju završnicu Lige konferencije.

15.00: (2,75) Vest Hem (3,25) Aston Vila (2,65)

Čekićari su izgubili sa 1:0 u prvom meču osmine finala u Frajburgu, ali su kod kuće pokazali značajan preokret. Sve je počeo Paketa, nastavio Boven pre poluvremena, a u nastavku je Kresvel pogodio metu, da bi Kudus sa dva pogotka zapečatio rezultat. Igrači Dejvida Mojesa iskupili su se za remi u prvenstvu protiv Barnlija 2:2. Sve u svemu, ne mogu da budu zadovoljni formom u novoj godini, uostalom, samo su dva puta uspeli da pobede na prelazu februara i marta.

Vilansi su takođe izgubili formu posle Božića i ispali su iz trke za titulu, ali su u potpunosti u borbi za mesto u Ligi šampiona, a njihova trenutna četvrta pozicija im to garantuje. Poraz u prošlom kolu od Totenhema, najbližeg konkurenta, sa 4:0 pokazao je da će tim iz Birmingema teško da odbrani četvrtu poziciju. Ipak, osetio je ukus međunarodne pobede, pošto je kod kuće deklasirao Ajaks sa 4:0 posle remija bez golova u Amsterdamu. Za to su zaslužna četiri različita strelca u vidu Votkinsa, Bejlija, Durana i Dijabija.

Aston Vila je sa isto toliko golova dominirala i u prvom ovosezonskom međusobnom okršaju. Daglas Luiz joj je doneo vođstvo sa dva gola, posle čega je Boven uzvratio. Međutim, gosti nisu mogli da nađu odgovor na pogotke Votkinsa i Bejlija. Pobeda je bila tim vrednija jer je to bila prva protiv Čekićara od maja 2015. godine.

Emerson bi mogao da se vrati u tabor Vest Hema posle dve utakmice odsustva, tako da bi trebalo da nedostaje samo Korne. Gostujući navijači će se nadati da će Votkins ponovo biti u formi posle povrede u četvrtak, a sigurno nedostaju povređeni Buendija, Karlos, Kamara i Mingskao i suspendovani kapiten Mekgin.

PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Barnli - Brentford 2:1 (1:0)

/Brun Larsen 10, Datro Fofana 62 - Ajer 33/

Luton - Notingem Forest 1:1 (0:1)

/Beri 90 - Vud 34/

Fulam - Totenhem 3:0 (1:0)

/Rodrigo Muniz 42, 61, Lukić 49/

Nedelja

15.00: (2,75) Vest Hem (3,25) Aston Vila (2,65)

Odloženo

Arsenal – Čelsi

Kristal Palas – Njukasl

Mančester Junajted – Šefild Junated

Vulverhempton – Bornmut

Everton – Liverpul

Brajton – Mančester Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaVest HemAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara