Žoržinjo (Reuters)
Žoržinjo (Reuters)

Čelsi nudi novi ugovor, a Žoržinjo želi nazad u Napoli

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 12:43

Mada njegov agent tvrdi da nije bilo kontakta sa liderom Serije A

Ušao je Žoržinjo u poslednjih šest meseci ugovora sa Čelsijem i trenutno razmatra opcije za nastavak karijere. Ostanak na Stamford Bridžu takođe je u opticaju, njegov agent Žoao Santos potvrdio je da je na stolu ponuda za produžetak saradnje, ali italijanski mediji tvrde da Italo-brazilac želi da se vrati u Napoli.

Ima smisla. Napolitanci odavno nisu izgledali bolje, gospodare Serijom A i nadaju se prvoj tituli od 1990. godine i Dijega Armanda Maradone. Pritom, Napulj je Žoržinjova druga kuća u kojoj je proveo četiri i po godine pre nego što se leta 2018. preselio u London za 57.000.000 evra. Međutim, Santos tvrdi da kontakta sa Azurima nije bilo.

Izabrane vesti

"Napoli je naš dom u Italiji, Đuntoli posebno ceni Žoržinja i Napulj je za nas posebno mesto. Ukoliko postoji bilo kakvo interesovanje mi ćemo biti srećni, ali do sada nije bilo priče sa Napolijem", objasnio je Žoržinjov zastupnik.

U poslednje vreme Žoržinjo se povezivao i sa Njukaslom, Juventusom i Barselonom. Jasan pokazatelj da 31-godišnjak nije dao poslednju reč na najvišem nivou evropskog fudbala. Setimo se i da je pre samo godinu dana reprezentativac Italije završio kao trećeplasirani u izboru za Zlatnu loptu iza osvajača Lionela Mesija i Roberta Levandovskog.

Januara 2014. godine Žoržinjo je prešao iz Verone u Napoli za 9.500.000 evra, a podno Vezuva do 2018. upisao je 160 nastupa upisao je šest pogodaka i 14 asistencija i osvojio Kup Italije i Superkup. U Čelsiju su brojke bile još upečatljivije - 208 utakmica, 29 golova (mahom iz penala), odnosno devet asistencija. Pritom je sa londonskim velikanom osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, UEFA Super kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

I on i Ngolo Kante su bili stubovi sredine terena na putu do pomenutih uspeha, a sada se Čelsi suočava sa objektivnom mogućnošću da predsojećeg leta ostane bez obojice, a da pritom ne zaradi ni centa.


tagovi

ŽoržinjoNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara