Romelu Lukaku i Rafael Vejga (©Reuters)
Romelu Lukaku i Rafael Vejga (©Reuters)

Čelsi sanja jedini trofej koji nije osvojio u Abramovičevoj eri

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 11:11

Plavci danas (17.30) u Abu Dabiju u drugom pokušaju žele do krune na Svetskom prvenstvu za klubove. Rival u finalu je dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, Palmeiras

Čelsi je osvajao dva puta Ligu šampiona, prošle godine je bio najbolji u Superkupu Evrope, prigrlio je sve domaće trofeje – Premijer ligu, FA kupa i Liga kup Engleske. Fali samo kruna na Svetskom prvenstvu za klubove. Svi ti trofeji osvojeni su za manje od dve decenije otkad je ruski biznismen Roman Abramovič preuzeo klub 2003. godine.

Londonski tim je igrao u finalu Svetskog klupskog prvenstva 2012. godine, ali je u Japanu u finalu poražen od Korintijansa (0:1). Sada se Čelsiju pruža šansa da u drugom pokušaju stigne do pehara koji mu nedostaje u vitrinama na Stamford Bridžu. Rival u današnjem (17.30) finalu mu je dvostruki uzastopni prvak Južne Amerike, Palmeiras.

Izabrane vesti

Posle tog poraza šampiona Evrope 2012. godine od Timaa, timovi sa Starog kontinenta su osvajali ovaj turnir poslednjih osam godina. Prošle godine je Bajern u finalu bio bolji od meksičkog Tigrsa sa 1:0 i osvojio i šestu titulu u sezoni. Palmeiras je razočarao prošle gdine, bio je tek četvrti, a sada četa portugalskog stučnjaka Abela Fereire napada trofej u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

17.30: (1,63) Čelsi (3,80) Palmeiras (6,75)

Šampioni Evrope i Južne Amerike do finala su stigli samo posle jedne utakmice. Čelsi je jedva izvojevao pobedu protiv saudijskog Al Hila sa 1:0, a gol oduke postigao je Romelu Lukaku. Belgijanac nije zadovoljan na Stafmord Bridžu, bio je kažnjavan krajem prošle godine zbog intervjua italijanskim novinarima. Nije ni bleda senka napadača koji je prethodne dve sezone rešetao mreže u dresu Intera.

Tomas Tuhel nije vodio svoj tim u polufinalu jer je bio pozitivan na virus korona, ali se nemački stručnjak oporavio i predvodiće s klupe Plavce protiv brazilskog velikana. U polufinalu protiv prvaka Azije branio je Kepa Arizabalaga iako se posle Kupa afričkih nacija u tim vratio prvi čuvar mreže, Senegalac Eduar Mendi. Imaće Tuhel slatke muke - koga da stavi na gol? Španac je odbranio penal u meču FS kupu protiv Plimuta, kada je sprečio trećeligaša da izbori produžetke na Stamford Bridžu (2:1).

Veliki zeleni iz Sao Paula su do borbe za trofej stigli posle sigurnog trijmfa protiv egipatskog Al Ahlija sa 2:0. Pogotke su postigli Rafael Vejga i Dudu.

Kvota u Mozzartu da će na meču Čelsi – Palmeiras da dođe kombinacja GG3+ je 2,75.

Prvak Južne Amerike ne može da računa na Gabrijel Verona, Gabrijela Menina, Đovanija, Renana, Partrika de Paula, Vanderlana i Vinisijusa Silvestrea. Rafael Vejga i Dudu su perjanice tima, dok će najistureniji u napadu da bude Roni.

Palmeiras je 10 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Ove godine u lokalnom šampionatu Paulista sakupio je 10 bodova iz četiri meča. Čelsi će teško u konkurenciji Mančester Sitija i Liverpula da osvoji Premijer ligu, ali je ostao u igri za odbranu trona u Ligi šampiona koja se nastavlja naredne nedelje.

14.00: (2,00) Al Hilal (3,45) Al Ahli (3,80)

Al Ahli iz Kaira je bio treći prošle sezone posle trijumfa nad Palmeirasom, a sada najbolji tim Afrike želi da ponovi taj uspeh. Rival u borbi za treće mesto je azijski šampion Al Hilal (14.00).

ČELSI – PALMEIRAS (17.30)

ABU DABI – Stadion Mohamed Bin Zajed. Sudija: Bit (Australija)

ČELSI (3-4-2-1): Mendi – Tijago Silva, Kristensen, Ridiger – Alonson, Aspilkueta, Kovačić, Žoržinjo – Haverc, Zijeh – Lukaku

PALMEIRAS (3-4-2-1): Veverton – Luan, Gustavo Gomez, Piguerez – Danilo, Ze Rafael, Markos Roča, Gustavo Skarpa – Rafael Vejga, Dudu - Roni

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO (ABU DABI)

Subota

FINALE

17.30: (1,63) Čelsi (3,80) Palmeiras (6,75)

ZA 3. MESTO

14.00: (2,00) Al Hilal (3,45) Al Ahli (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvoČelsiPalmeiras

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara