Igrači Liverpula (©Reuters)
Igrači Liverpula (©Reuters)

Čempionšip: Ko će u finale plej-ofa, Terijeri ili Šeširdžije?

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 14:30

Hadersfild i Luton igraju večeras revanš susret polufinala, prvi duel okončan remijem 1:1

Plej-of u Čempionpšipu je uvek uzbudljiv. Bez izuzetka. U meču između Hadersfilda i Lutona još nije doneta odluka o finalisti trke za plasman u Premijer ligu, pošto je prvi duel polufinala okončan nerešeno prošlog petka. Revanš je zakazan za večeras, a breme favorita je na Terijerima.

Pre nešto manje od mesec dana, dva kluba su se sastala na Hadersfildovom stadionu Džon Smit. U to vreme, Terijeri su pobedili sa 2:0 i to im je bilo prvo slavlje kod kuće protiv Lutona još od septembra 2007.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici viđena je izjednačena utakmica, u kojoj je Hadersfild na momente delovao kao mnogo ozbiljniji i vodio je sa 1:0. Oba gola koja su dovela do nerešenog rezultata 1:1 mogla su se videti pre pauze. U drugom poluvremenu nijedna ekipa nije rizikovala.

20.45: (2,20) Hadersfild (3,15) Luton (3,90)

Ofanzivni spektakl bi i ovoga puta trebalo da bude isključen. Poslednji put je na nihovim duelima viđeno više od tri gola pre nepune tri godine, a od tada je bilo šest takmičarskih duela u kojima nije probijena ta granica.

Hadersfild ne može da se požali na rezultat u Lutonu. Terijeri su odigrali suvereno i ostvarili važan remi. Ako budu uspešni kod kuće, imaju šansu da dođu do finala ovogodišnjeg plej-ofa za promociju. Prednost domaćina u revanšu dobro dođe. Kod kuće je tim Karlosa Korberana pobedio u 13 od 23 utakmica u Čempionšipu ove sezone, a sa još šest remija i četiri poraza Terijeri su bili jedan od najboljih sastava u ovom segmentu u drugoj ligi Engleske u ligaškom delu sezone. Samo timovi poput Fulama, Bornmuta i Milvola su imali bolju statistiku.

U trenutnom stanju, Hadersfild je izgubio samo jednu od poslednjih 13 utakmica kod kuće. Zbog toga je malo verovatno da će trener Korberan napraviti bilo kakve promene u startnoj postavi.

Luton je prokockao prednost domaćeg terena protiv Hadersfilda i sada mora da brine o plasmanu u finale. Kao i u prvoj i drugoj polovini ligaškog dela sezone, Luton je ponovo propustio da pobedi Terijere. Ipak, odgovorni u Lutonu neće moći da se žale na remi, uostalom, protivnik je čak imao realne šanse za pobedu.

Da bi stigao do finala na Vembliju, Lutonu će biti potreban bar nerešen rezultat da bi se makar izborio za produžetke. U prvoj utakmici, Lutonova ofanziva je bila posebno razočaravajuća. U drugom delu meča protiv Hadersfilda, Luton nije uspeo da uputi nijedan udarac ka golu Terijera.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ČEMPIONŠIP, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Ponedeljak

20.45: (2,20) Hadersfild (3,15) Luton (3,90) /prvi meč 1:1/

Utorak

20.45: (2,30) Notingem (3,25) Šefild Junajted (3,50) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Čempionšip plej-ofČempionšipHadersfildLuton Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara