Pomračenje Kevina Pantera - kapiten koji je nestao

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.05.24. | 13:38

Sa samo 25 poena na tri utakmice, Kevin Panter je jedan od najzaslužnijih što je Partizan Mozzart Bet ostao bez titule u ABA ligi ove sezone

Bio je najbolji prošle sezone, sada najzaslužniji za neuspehe. Kevin Panter je odigrao najlošije kada je to bilo najpotrebije od njega ove sezone i zbog toga može da bude okarakterisan kao najveći krivac za sve ono što je Partizan Mozzart Bet doživeo, a to je da ne bude među 10 u Evroligi i bude pometlan u finalu ABA lige od Crvene zvezde.

Od nekoga ko je prošle sezone zasipao svakoga na koga je naleteo, ove sezone može da se izdvoji samo jedna jedina Panterova utakmica, a to je ona protiv Panatinaikosa. Zapravo tada je odigrao samo jednu vrhunsku četvrtinu... Danas, kada podvlačimo crtu, to je premalo za lidera i najplaćenijeg igrača tima.

Izabrane vesti

Koliko je nestao u finalnoj seriji dovoljno govori podatak da je ukupno ubacio 25 poena na tri utakmice, primera radi isto toliko je na drugoj strani na tri meča ubacio Branko Lazić. Nema potrebe da trošimo reči kakve uloge u timovima imaju Panter i Lazić. Samo podsećanja radi, Panter je prošle sezone samo u petoj utakmici finala ubacio 32 poena, sada kao da nije bio ni prisutan na parketu. Pasivan, letargičan... bez agresivnog govora tela koji ga je krasio prošle sezone, ali i čitave dosadašnje karijere.

Sada, izgledao je tek kao neki igrač koji je morao da bude na terenu i da mu je trener dao zadatak koji nije u stanju da izvrši.

Da stvar bude bolnija, Kevin Panter nikada pre ove serije nije bežao od odgovornosti, bez obzira da li je pogađao ili promašivao mogli ste uvek da vidite samouverenog Pantera sa loptom u rukama. Bilo je tako i protiv Monaka, Reala, Bajerna, Makabija, Panatinaikosa, pa i protiv Zvezde nebrojano puta... A sada, potpuno je nestao bez ikakvog objašnjenja i poznatog razloga.

Koga pamćenje dobro služi, seća se da je odluka Željka Obradović izazvala velike reakcije kada je odabrao na pročetku prošle sezone da baš Kevin Panter bude kapiten. Amerikanc je za Mozzart Sport pričao da se u prvi mah nije snašao u toj ulozi koja mu je tek kasnije legla.

"Kada mi je saopšteno da ću biti kapiten prošlog leta, inicijalna reakcija mi je bila, a i sećate se moje izjave: ’Ne želim da im budem otac saigračima, ja sam samo jedan od momaka u timu’. Tek kasnije sam shvatio kako je sezona prolazila šta znači biti kapiten ovakvog kluba. Hteo sam da ostanem veran sebi, možda nisam hteo da se menjam. Ne kažem da nisam hteo da budem lider, jesam hteo, ali jednostavno dobio sam nova zaduženja koja sam malo kasnije shvatio i sada ih vrlo dobro shvatam. Osećam se komforno u ulozi kapitena“, rekao je Panter za Mozzart Sport prošlog septembra.

Ipak, danas možemo da konstatujemo da ove sezone jednostavno nije uspeo da povuče tim u pravom smeru. Da li su bile problem povrede ili nešto drugo... Nije ni toliko bitno. Ono što u ovom momentu nije podložno diskusiji - Kevin Panter se nije pojavio na parketu kada je to bilo najpotrebnije za njegov tim u finalu ABA lige.

Mnogi su posle treće utakmice finala kada je Crvena zvezda slavila na Partizanovom parketu s pravo pomenuli Novicu Veličkovića. Nekadašnjeg kapitena kluba iz Humske koji se nikada nije predavao iako je i tada Zvezda umela da dominira protiv crno-belih.

Kad je on igrao, nije bilo zvezda u ekipi, nije bilo bola u k**** i slično, zato Partizanu treba uvek jedan Novica,“ napisao je nekadašnji centar crno-belih Uroš Luković i odlično sumirao osećanja navijača Partizana.

Sada i nema potrebe pričati kako Panter može da se iskupi eventualno u Superligi Srbije. Takmičenje o kojem sada malo ko razmišlja.

Ono što zapravo Panter treba da uradi je da zaboravi da se ove sezona ikada desila, da se pojavi sledeće kao neko ko je glavni i najplaćeniji igrač i sve to onda pokaže na terenu. Ova sezona je bila daleko, daleko ispod očekivanog nivoa za Amerikanca koji je sada bacio mrlju na svoj mandat u Partizanu koji je pre ove sezone bio upisan zlatnim slovima.

Sve ovo što smo napisali za Kevina Pantera možemo da konstatujemo i za Zeka Ledeja. Momak koji je stigao u Humsku zajedno sa Panterom iz Milana 2021. godine. Čitave sezone nije bio na nivou prošle, a posebno je pao u formi onog momenta kada je zbog smrtnog slučaja u porodici morao da se vrati u Teksas. Ledej, baš kao i Panter, ove sezone nije uspeo da povuče tim do nekih značajnijih rezultata.

Generalno možemo da kažemo da svi u Partizanu kao da su napravili korak unazad ove sezone osim Džejmsa Nanelija. Stvar koja je za analizu.

Učinak Kevina Pantera u finalu ABA lige

Prvi meč: 34 minuta - 13 poena (3/5 za dva, 1/4 za tri, 4/4 slobodna bacanja), 4sk, 3 izg.lopte, indeks 10

Drugi meč: 22 minuta - 7 poena (1/5 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja), 1sk, indeks 2

Treći meč: 23 minuta - 5 poena (1/6 za dva, 1/3 za tri), 4sk, 1as, 1 ukr. lopta, indeks 1


tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara