Fudbaleri Slavije (©Reuters)
Fudbaleri Slavije (©Reuters)

Česi završavaju prvenstvo, Plzenj i Slavija zadovoljni i remijima

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 11:56

Poslednje, 34. kolo šampionata Češke na programu je u subotu od 17 časova, a skoro sve bitne pozicije su već raspoređene

Retko nezanimljivo poslednje kolo šampionata odigraće se u Češkoj. Gotovo da nijedan meč ne donosi neko veće uzbuđenje. Slavija iz Praga je opet prvak, obezbedila je kvalifikacije za Ligu šampiona baš kao i gradski rival Sparta. Jablonec će u Ligu Evrope, Slovačko u Ligu konferencija, a Brno, Pribram i Opavu u drugi rang. Ostalo je samo pitanje ko će još sa Jablonecom u najmlađe takmičenje UEFA, mada bila bi senzacija da se tamo ne plasira Viktorija Plzenj.

Izabranici Mihala Bileka sve drže u svojim rukama, u subotu od 17 časova, kada je na programu čitavo 34. kolo, gostuju Opavi. Jedan bod protiv ubedljivo najslabije ekipe u ligi dovoljan je Plzenju za overu pete pozicije na tabeli, pošto ima tri boda više od Slovana iz Libereca i Pardubica.

Izabrane vesti

17.00: (10,0) Opava (6,00) Viktorija Plzenj (1,27)

Dakle samo teorija ostavlja Liberecu šansu da se domogne Evrope. Potrebno je da Viktorija izgubi, a da prošlogodišnji rival Crvene zvezde u Ligi Evrope savlada Sigmu Olomuc na svom terenu. Onda bi Liberec iskočio ispred Plzenja na tabeli, jer ima bolji međusobni odnos sa njim, pobedio ga je dva puta ove sezone.

Teoretsku šansu da izađe u Evropu imaju i fudbaleri Pardubica. Pored poraza Plzenja potrebno je i da Liberec ne pobedi, a da oni savladaju Jablonec na svom terenu.

"Ne razmišljamo o Evropi. Jednostavno, previše rezultata bi moralo da se pogodi da bismo se plasirali. Ništa nije u našim rukama, mi želimo samo da snažno završimo sezonu i pobedimo jakog protivnika", kazao je trener Pardubica Jiri Krejči.

17.00: (1,25) Slavija (6,50) Budejovice (10,0)

Slavija je rasterećena već neko vreme, overena je titula odavno, a pre desetak dana prisvojen je i pehar Kupa Češke pobedom nad Plzenjom sa 1:0. Međutim, praški tim ima cilj da trijumfom nad Češkim Budejovicama zatvori sezonu. Ako odbrani svoj teren, Slavija bi se pridružila Crvenoj zvezdi i Glazgov Rendžersu, jedinim evropskim timovima koji su ovu sezonu okončali bez poraza u domaćem šampionatu.

"Velika motivacija nam je da ostanemo neporaženi. Taj uspeh zanima čitav naš tim. Ove sezone smo uradili mnoge neverovatne stvari, a to bi samo bila kruna na sezonu. Takve stvari se ne dešavaju tako često", objasnio je trener prvaka Češke, Jindrih Trpišovski.


tagovi

Češka 1Viktorija PlzenjSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara