Slavlje Gabrijela i fudbalera Arsenala (Reuters)
Slavlje Gabrijela i fudbalera Arsenala (Reuters)

Cev se otpušila: Arsenal spakovao za 90 minuta koliko nije od sredine decembra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 15:45

Kristal Palas nastradao na Emirejtsu - 5:0

Crnih mesec dana je iza Arsenala. Od 9. decembra do juče, Tobdžije su u sedam utakmica u svim takmičenjima upisale samo jednu pobedu i postigle svega pet pogodaka, a period rezultatskog fijaska pratio je logičan pad sa vrha Premijer lige. Međutim, ponovo četa Mikela Artete diše za vratom Liverpulu i Mančester Sitiju nakon što je gradski derbi sa Kristal Palasom poslužio za čišćenje cevi - 5:0.

Prekinuo je tim iz severnog Londona mini-seriju od tri ligaške utakmice bez trijumfa koja bi na kraju sezone, kada se budu svodili računi, mogla da je košta u jednoj od najinteresantnijih i najneizvesnijih šampionskih trka na planeti. Ali za početak, pomerili su se viceprvaci Engleske sa mrtve tačke i to autoritativnom petardom na Emirejtsu.

Izabrane vesti

Da će Mikel Arteta proslaviti 50. pobedu u Premijer ligi na klupi Arsenala, bilo je jasno već pre 40. minuta i to zahvaljujući visokoletaču Gabrijelu Magaljaešu koji je učvrstio svoj tim na čelu najdominantinih timova prvenstva u skok igri. Zakucao je loptu u mrežu Dina Hendersona u 11. minutu i bio je to Arsenalov deveti pogodak glavom posle kornera, a deseti ukupno tim delom tela ove sezone. Pomerio bi se londonski tim na toj skali za još jedan podeok naviše da naredni skok Brazilca nije okarakterisan kao autogol Hendersona. Ali iz ugla Arsenala ista stvar - nedostižno vođstvo.

Ako je neko i verovato da Palas ima šanse, razuveren je malo pre isteka 90. minuta. Pokazna vežba u režiji Davida Raje na temu brzog golmanskog razmišljanja i otvaranja kontre. Zgrabio je loptu Španac nakon jednog centaršuta i maltene u sekundi kojoj ju je uhvatio znao gde postavku saigrača na terenu. Usledila hirurški tačna lopta rukom do centra igrališta za Gabrijela Žezusa, koji sekund kasnije egzekucija Leandra Trosara.

Uživa Belgijanac na Emirejtsu gde na poslednjih 14 utakmica koje je počeo ima sedam nameštenih i četiri postignuta gola. Zvuči nezamislivo, ali danas mu prvi put od dolaska u Arsenal asistent nije bio Bukajo Saka! Posle šest asistencija Engleza, gol mu je spakovao Žezus.

Može Arteta da bude sreća i zbog bljeska Gabrijela Martinelija. Posle šest mečeva posta u svim takmičenjima (pet u Premijer ligi), Brazilac je u samom finišu meča pogodio, ne jednom, već dva puta u razmaku od minut. Ušao je sa klupe u 69. minutu, a Enketija i Žoržinjo su mu asistirali za potpuni slom Palasa.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

18.30: (1,90) Brentford (3,60) Notingem Forest (4,50)

Nedelja

15.00: (3,45) Šefild Junated (3,45) Vest Hem (2,25)

17.30: (4,60) Bornmut (3,80) Liverpul (1,75)

Ponedeljak

20.45: (1,67) Brajton (3,80) Vulverhempton (5,30)

***kvote su podložne promenama





tagovi

ArsenalKristal PalasGabrijelLeandro Trosar

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara