Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Championship Mitrović! To je fudbal života, gol i dve asistencije za najteži poraz Blekburna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 23:22

Sada je na 19 golova i pet asistencija od početka sezone

Aleksandar Mitrović čini da Čempionšip sa njim na terenu izgleda poput dečje igre! To što srpski napadač dosad radi nikada ranije nije viđeno u drugoligaškom rangu ostrvskog fudbala i rekord Ajvana Tonija od 31 pogotka iz prošle sezone u ovom trenutku deluje ne samo lako dostižno, već bi Mitar ovim tempom komotno mogao da ga prestigne već do početka 2022. godine...

Championship Mitrović! Kako drugačije nazvati ono što najbolji srpski napadači pravi posle dosadašnjih 16 utakmica sezone, osim da je učinio da liga apsolutno postane njegova. Ne samo što je ovo postala njegova liga, Mitrović ulog podiže na sledeći nivo jer igra fudbal života u sistemu koji mu savršeno odgovara, kod trenera i saigrača koji mu beskrajno veruju, dok Krejven Kotidž u neverici posmatra sve i želi još!

Izabrane vesti

Istini za volju, Fulam je večeras pisao istoriju na Ivud Parku, gde je Blekburnu naneo najteži poraz u klupskoj istoriji i samo još jednom potvrdio da jedna od dve direktne karte za Premijer ligu moraju da ostanu u Londonu - 7:0 (2:0).

A Mitrović? Gol i dve asistencije! Donekle atipično za njega da je u jednoj utakmici više razigravao saigrače nego što je tresao mreže, ali je tako stigao do krajnje impresivnog učinka od 19 golova i pet asistencija... Mitrović je večeras proslavio Harija Vilsona, kome je namestio dva gola, tačnije treći i četvrti na utakmici, s tim što je prva asistencija snažnog centarfora bio prava majstorija. Vratio se Mitrović na svoju polovinu kako bi uzeo loptu i krenuo napred, umesto toga poslao je strašnu dijagonalu na desni bok za Vilsona koji je pravovremeno utrčao, prihvatio loptu i sjurio se ka golu nesrećnog Tomasa Kaminskija kako bi pogodio metu. Mitrović je u akciji za četvrti Fulamov gol imao prvo ideju da razigra Bobija Rida, ali kad to nije prošlo opet je savršeno primetio Vilsona spremnog da ponovi ono što je uradio samo nekoliko minuta ranije na otvaranju drugog poluvremena, kako bi definitivno overio tri boda.

Tu svakako nije bio kraj, jer su se uz Mitrovića i Vilsona u listu strelaca upisali još Neskens Kebano i Muniz Rodrigo koji je u 67. minutu zamenio srpskog napadača da bi u 81. i prvom minutu stavio tačku na pobedu kakva odavno nije viđena u redovima Fulama! Veliki uticaj na konačni rasplet imao je i direktan crveni karton mladog defanzivca Blekburna Žan Pola van Hekea posle samo pola časa igre, kada je nesmotreno pokupio i umalo ozbiljnije povredio Vilsona u pokušaju Fulamove kontre. Sve posle toga bio je mačji kašalj za goste iz Londona...

Rekao bi neko da smo zaboravili da objasnimo kako je Mitrović matirao golmana Blekburna. Bila je to čista rutina, posle kornera Žan Mišela Serija s leve strane i Mitrovićevog trzaja glavom koji je loptu skrenuo taman toliko da odbrana domaćina ostane potpuno nemoćna.

Mitrović je za Čempionšip apsolutna klasa! Posle večerašnjeg "glavometa" ima čak sedam golova prednosti na vrhu liste strelaca u Čempionšipu, što je za ovu fazu sezone gotovo nezapamćeno. Poređenja radi, Mitrović sam ima više postignutih golova ove sezone nego čak jedanaest klubova druge lige Engleske! A, za po gol mu beže još Hadersfild, Svonsi, Notingem Reding. Dakle, Mitrovićev učinak je bolji gotovo od polovine timova u ligi, plus je barabar sa, primera radi, Hadersfildom koji je u zoni plej-ofa za Premijer ligu.

Nestvarno šta čovek radi... A tek treba da se odigra još 30 kola!

ČEMPIONŠIP – 16. KOLO

Utorak

Birmingem - Bristol siti 3:0 (1:0)

/Mekgri 14, Hogan 68, Gardner 77/

Koventri - Svonsi 1:2 (1:2)

/Mekfadzen 27 - Paterson 5, Pirou 12/

Luton - Midlzbro 3:1 (0:1)

/Bredli 57, Adebajo 60, Kornik 62 - Koburn 15/

Milvol - Reding 1:0 (0:0)

/Afobe 71/

Notingem Forest - Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Graban 83 - Gibs-Vajt 78/

Piterboro - Hadersfild 1:1 (0:0)

/Klark-Heris 84 - Vord 74/

Sreda

Barnsli – Derbi 2:1 (1:1)

/Adebojeho 39, Leja 50 – Boldok 24/

Blekburn – Fulam 0:7

/Kebano 6, 79, Mitrović 19, Vilson 54, 58, Muniz 81, 90+1/

Blekpul – Stouk 0:1 (0:0) /Flečer 79/

Bornmut – Preston 1:2 (0:0) /Biling 60 – Vajtmen 52, Mekan 78/

Kardif – KPR 0:1 (0:1) /Grej 37/

VBA – Hal 1:0 (0:0) /Grent 69/



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamBlekburn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara