Odbojkašice Koneljana i odbojkaši Trentina (©CEV)
Odbojkašice Koneljana i odbojkaši Trentina (©CEV)

Završena evropska takmičenja: Italija vlada, Poljska prati, Turska bez trofeja

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.05.24. | 09:57

Iako je Antalija bila domaćin Superfinala Lige šampiona, ta zemlja ostala praznih šaka

Ulažu Turci svake godine u odbojku, pomeraju granice ugovora, ali to im često ne pomaže da pariraju vodećim silama... Barem ove sezone Turska je ostala potpuno u senci na evropskoj sceni, jer su svi trofeji otišli u Italiju i Poljsku.

Pobedu su definitivno odnele ekipe iz Serije A1 - pošto su čak četiri završile sezonu sa evropskim peharima u rukama.

Izabrane vesti

Kod žena je potvrđeno da se najbolja odbojka igra baš u toj ligi. Koneljano je šampion Evrope, Kjeri je uzeo pehar u CEV kupu, a Novara je bila najbolja u CEV Čelendž kupu.

Kad su muškarci u pitanju Poljaci su se nadali het-triku, ali im je na put stao moćni Trentino. Momci iz Trenta su pobedili u najjačem evropskom takmičenju, a preostala dva su osvojili igrači Rešovije i Projekt Varšave.

Domaćin Superfinala Lige šampiona bila je Antalija, ali turski ljubitelji odbojke nisu imali priliku da bodre ekipu iz svoje zemlje. Halkbank je zaustavljen u četvrtfinalu, a Zirat Bank u polufinalu. U ženskoj konkurenciji Fenerbahče i Ezačibaši su stali u polufinalu, a u četvrtfinalu je ispao prošlogodišnji šampion Vakifbank.

Hala u turskom letovalištu je bila lepo popunjena, ali atmosfera je bila daleko od one koju bi osetili da je igrao neki od domaćih timova. Ovako, publika je gledala dominaciju Italijana - jer su Koneljano i Trentino u velikom stilu stigli do postolja.

CEV LIGA ŠAMPIONA

Koneljano, Trentino

CEV KUP

Kjeri, Rešovija

CEV ČELENDŽ KUP

Novara, Projekt Varšava


tagovi

CEV Liga šampionaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara