Stefan Čolović (FK Čukarički)
Stefan Čolović (FK Čukarički)

Čolović motivisan dobrom igrom Čukaričkog: Verujemo u uspeh protiv Azerbejdžanaca

Vreme čitanja: 5min | pon. 05.07.21. | 11:03

Krilni napadač zadovoljan timskim i ličnim učinkom tokom letnjih priprema

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Pobedom nad Olimpijom (2:1) Čukarički je održao stoprocentan učinak u kontrolnim duelima, ali i ubedljivom igrom potvrdio da opravdano sa visokim ambicijama ulazi u nove takmičarske izazove. Slavlje u susretu sa slovenačkim timom nadovezalo se na prethodne recke povučene protiv Radomlja, Jadrana i Arsenala iz Tule, a jedan od igrača koji su obeležili poslednja dva izazova je Stefan Čolović, krilni napadač čije su dve asistencije i gol ukrasili trijumfe.

Izabrane vesti

"Napravili smo dobru bazu, odradili smo veliki deo priprema i četiri pobede u isto toliko utakmica pokazatelj je da smo na dobrom putu. Ekipa je sastavljena od iskusnijih igrača i niza mladih talenata. Nekoliko dobrih pojačanja zaoštrilo je konkurenciju i trenutno na svakoj poziciji konkuriše dva ili tri fudbalera, velika je borba za prvih 11 što je dobro. Šef je na slatkim mukama pri sastavljanju startne postave, a mi smo dodatno motivisani pozitivnom konkurencijom. Krenuli smo dobro i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i na zvaničnim susretima", rekao je Čolović na početju razgovora za Mozzart Sport.

Najteži ispiti, protiv Arsenala iz Tule i Olimpije, doneli su skicu igre kakvu Dušan Đorđević zamišlja u novoj takmičarskoj godini, a upravo Čolović je imao važnu ulogu u oba trijumfa.

"Ušli smo u deo priprema u kojem su teške noge, ali se trudimo i bodrimo kako bismo odradili sve na što višem nivou. Pokazalo se da se zalaganje i timski duh isplaćuju, a iz kompaktne igre potom se izdvajao pojedinac. Bilo da je to Đole (Jovanović), Kaja (Asmir Kajević), ja ili neko četvrti, manje je važno, ono što raduje je da ima pregršt igrača koji mogu da reše susret. Lično, srećan sam jer prolazim pripreme sa ekipom jer to nije bio slučaj kad sam došao u Čukarički i stalno sam kasnio za saigračima. Verujem da će ova sezona biti prilika da se pokažem u pravom svetlu, kao i svi ostali momci".

Susret sa izabranicima Sava Miloševića obeležila je dominantna igra Brđana posebno u drugom poluvremenu, međutim uvodni minuti utakmice nisu nagoveštavali takav rasplet.

"Olimpija je delovala nešto svežije od nas u prvih 15-20 minuta, ali to zavisi od faze priprema. Mi smo bili zaista najumorniji do sada što se videlo u uvodnom periodu utakmice, ali posle smo uspeli da slomimo rivala, počeli smo da više trčimo i igramo bolje što se odrazilo na odnos snaga i broj šansi".

Upravo Čolović je na asistenciju Jovanovića u 16. minutu mogao da slomi otpor rivala pogotkom, ali mu je planove pokvario golman slovenačkog tima. Ipak, isti tandem bio je koban u poslednjem minutu pred odlazak na odmor, samo u promenjenim ulogama. Krilni napadač je izveo korner, a centarfor odličnu loptu glavom prosledio u mrežu.

"Uvek postoji žal kada se ne iskoristi šansa, ali bitno je da stvaramo prilike. Golovi će doći. Najvažnije je da igramo dobro i pobeđujemo. Nadam se da ćemo niz dobrih rezultata nastaviti i u zvaničnim utakmicama. Funkcionišemo odlično, nema sebičnosti, svi igraju za ekipu. Velika je borba za prvih 11, ali se radi o zdravoj konkurenciji. Teško ću dobiti zaduženje da izvodim prekide pored Docića, mada u klubovima u kojima sam igrao jesam imao taj zadatak. Volim da asistiram, to mi je jedna od primarnih uloga u timu. Kad nije Docić na terenu, mogu da preuzmem odgovornost u vidu izvođenja kornera i slobodnih udaraca".

Asistencijom za vođstvo protiv Olimpije Čolović se nadovezao na pogodak i asistenciju zabeležene u susretu sa Arsenalom. Posebno impresivna bila je požrtvovana reakcija u susretu sa ruskim klubom kada je klizećim startom sačuvao već izgubljenu loptu i proigrao Savića.

"Imam izražen takmičarski karakter, kao i ostali saigrači. Išao sam bez zadrške na loptu, isto i Savić koji je dao 200 odsto. Kada je tako uvek stigne nagrada i to je način na koji se pobeđuju utakmice i uzimaju bodovi. Koliko god kvaliteta imao igrač ili ekipa, bez truda i požrtvovanosti se ne može. Smatram da je to ključ za neki veći uspeh. Zaista moramo da smo na 200 odsto da bismo uspeli da ostvarimo ambicije".

Upravo na krilnim pozicijama aktuelnog leta vlada najjača konkurencija te će se Čolović boriti za mesto sa Savićem, Jankovićem, Kembelom i Vidosavljevićem, a takva situacija za nekadašnjeg igrača Proletera i Dandalka samo je dodatni motiv.

"Dolaskom Jankovića i Kembela dodatno se zaoštrila konkurencija na krilu, ima nas 5-6 i svako može da doprinese kvalitetom na svoj način. Neko je jači jedan na jedan, neko je brz poput Kembela, Janković je veliki potencijal, tu je Savić koji igra u kontinuitetu i reprezentativac je... Zaista ne pamtim da sam igrao u timu da ima jača konkurencija, ali to nas samo tera da budemo fokusirani i da radimo najbolje što možemmo i umemo".

Tačku na drugu nedelju brušenja forme u Sloveniji fudbaleri Čukaričkog će staviti u susretu sa Ašdodom, 7. jua nakon čega im predstoje povratak u Srbiju i premijere u Superligi i Ligi konferencije.

"Očekuje nas generalna proba protiv Izraelaca, Ašdoda, ekipe koja je izborila Evropu, biće to dobra provera, ali u poslednjim kontrolnim duelima najbitnije je da svi ostanu zdravi, da se dobro istrči, napuni kilometraža i potom da spuštamo ritam i spremamo se za prvenstvo. Igramo prvo sa Voždovcem, a potom nas odmah očekuje izazov u Evropi. Bitno je krenuti prvenstvo pobedom kod kuće, a potom, da protiv Azerbajdžanaca napravimo dobar rezultat. Nismo još skautirali rivala, ali smo svi veoma motivisani i očekujemo prolaz u narednu rundu Lige konferencije", izjavio je Čolović.

BIZARNA POVREDA, BANDAŽ REŠIO PROBLEM

Čolović je u 56. minutu, tokom prekida igre usled auta, na nesvakidašnji način povredio prst na desnoj ruci, što je bio povod da reaguje lekarski tim Brđana, a nakon što mu je ukazana pomoć zamenio ga je Endijae.

"Malo bizarna povreda, praktično ni iz čega. Ispao mi je mali prst iz zgloba, ali su doktor i fizioterapeut odmah reagovali, vratili ga na mesto i jedina posledica je što ću morati neko vreme da nosim bandaž. Hvala Bogu, nije ništa ozbiljno", rekao je krilni napadač Čukaričkog.



tagovi

Stefan ČolovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara