Kazemiro (©Reuters)
Kazemiro (©Reuters)

Čovek koji ne gubi finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 21:03

Kazemiro slavio u 16 od 17 utakmica za trofej u klupskoj karijeri

Kada je letos stigao na Old Traford, bilo je onih što su govorili da je Kazemira Mančester junajted namamio novcem. Na Santijago Bernabeu imao je sve, igrao u najvećem klubu, koji mesec ranije postao šampion Evrope po peti put u karijeri. Zbog čega bi onda odlazio?

U pitanju je očigledno bila zasićenost, ali ne trofejima, već sredinom. Glad za uspehom nikada nije nestala kod brazilskog veziste, što se jasno moglo videti po tome sa kolikom strašću je Kazemiro proslavio današnje osvajanje trofeja u Liga kupu Engleske. Trofeju do kojeg je Junajted približio partijom dostojnom epiteta igrača utakmice. I nije slučajno što je baš Brazilac bio najbolji u finalu, jer on, baš kao i njegov bivši klub, finala ne igra. On ih dobija.

Izabrane vesti

Naime, Kazemiro je u klupskoj karijeri izgubio samo jedno od 17 finala, 2018. godine protiv madridskog Atletika u finalu UEFA Super kupa (2:4). Svako od preostalih 16, među kojima je i pet u Ligi šampiona, dobio je, a pobednički pelcer očigledno se primio i na Old Trafordu. To je uostalom jedan od razloga zbog kojeg ga je Erik Ten Hag žarko želeo u novom timu.

"Rekao sam pre utakmice, Rafael Varan, Kazemiro i David de Hea znaju kako se osvajaju trofeji. Potrebni su vam takvi momci na terenu da predvode druge igrače", istakao je Holanđanin po završetku utakmice.



tagovi

Kazemiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara