©Reuters
©Reuters

Da nekoga i oni preslišaju: Sterling nacrtao prvu pobedu Čelsija u sezoni, Luton nema šta da traži Premijer ligi…

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 22:55

Nikolas Džekson postigao prvi zvaničan gol u dresu londonskog tima

U remiju sa Liverpulom delovao je pristojno, u porazu od Vest Hema bio je užasan. Tek posle trećeg kola navijači Čelsija mogu da se raduju pošto je na otvaranju istog njihov tim ostvario prvu pobedu u sezoni. Na Stamford Bridžu stradao je novajlija u eliti Luton – 3:0 (1:0).

Lako, na trenutke lepršavo i porvh svega ubedljivo, bez prevelikih trzavica. Konačno da nekoga i Čelsi posle dužeg vremena nadigra u prvenstvu. Doduše, kada na jednoj strani imamo klub koji je u aktuelni tim uložio novca koliko drugi daje na prosečno pojačanje, drugačiji ishod ne možemo ni da očekujemo. I možda bi Maurisio Poketino imao razloga za zadovoljstvo da je preko puta njegovog tima bio bilo koji drugi tim osim Lutona. Jer popularne Šeširdžije još od prvog kola i utakmice sa Brajtonom ne odaju utisak kao da poseduju kvalitet dovoljan mogu bilo čemu da se nadaju u eliti. I ne bi trebalo da čudi ukoliko čak ugrozi negativan rekord Derbi Kauntija iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Zato je teško proceniti da li je Poketino koliko-toliko namestio ekipu i da li je Rahim Sterling konačno proradio. Tri premijerligaška postigao je brzonogi krilni fudbaler od prvog januara na ovamo, a onda za nešto više od sat vremena dva puta pogodio mrežu Lutona. Oba puta na asistenciju desnog beka Mala Gusta.

Ona prva verovatno je najlakša koju je zabeležio u karijeri. Njegovo je bilo da samo prosledi loptu na desni bok, sve ostalo je uradio Sterling. Uneo ju je u sredinu, nanizao na malom prostoru trojicu protivničkih igrača i poslao fudbal u dalji ugao (gol pogledajte OVDE). Kao u najboljim danima iz Mančester Sitija...

Ipak, Čelsi je posle postignutog gola, a posebno u finišu prvog dela, spustio gas i dozvolio Lutonu da pokaže koliko ume. I umalo da ga to skupo košta. Igrao se sam početak drugog poluvremena kada je Rajan Džils sa desetak metara iskosa sa leve strane iz prve opalio po povratnoj lopti, a Robert Sančez nesvakidašnjom intervencijom, uz pomoć Gusta, jedva zaustavio njegov udarac. Bilo je gusto... Bio je to alarm za fudbalere Čelsija da moraju da se probude, da uzmu tri boda koja im se nude.

Nepunih desetak minuta nakon što je Luton mogao da izjednači rezultat, Čelsi je duplirao prednost. Ponovo isti tandem, akcija je tekla po desnoj strani, Mojzes Kaisedo je poslao loptu na bok, Gusto je zavrnuo na peterac, a Sterling je iz prve ubacio u mrežu za potvrdu trijumfa (gol pogledajte OVDE).

Trijumfa koji je još ubedljivijim učinio Nikolas Džekson prvim golom u dresu Plavaca. Opet je Sterling bio u centru pažnje, iz prve je pred gol poslao jednu dugu loptu Enca Fernandeza, a na pravom mestu našao se novajlija iz Viljareala.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)

/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

13.30: (3,80) Bornmut (3,60) Totenhem (2,05)

16.00: (1,25) Arsenal (6,75) Fulam (13,0)

16.00: (2,10) Brentford (3,50) Kristal Palas (3,80)

16.00: (2,45) Everton (3,35) Vulverhempton (3,15)

16.00: (1,35) Mančester Junajted (5,30) Notingem Forest (8,00)

18.30: (1,60) Brajton (4,10) Vest Hem (5,50)

Nedelja

15.00: (3,20) Barnli (3,40) Aston Vila (2,25)

15.00: (15,0) Šefild Junajted (7,25) Mančester Siti (1,18)

17.30: (2,35) Njukasl (3,70) Liverpul (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luton TaunČelsiPremijer ligaRahim SterlingNikolas Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara