Navijači Aeka (©Reuters)
Navijači Aeka (©Reuters)

Da se zna ko je gazda Atine i Grčke: Almeidin AEK u petoj brzini pregazio Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 21:58

Odbrana titule nadomak ruke

Grčka (verovatno) ne menja vladara, AEK je gradski derbi odigrao u petoj brzini, pregazio Panatinaikos i stigao nadomak odbrane titule! Matijas Almeida stvara dinastiju u Atini i u ovom trenutku nema boljeg od sastava nekadašnjeg argentinskog veziste. AEK je utakmicu sezone odigrao besprekorno i pokazao klasu u odnosu na rivala koji je od početka bio u podređenom položaju, što je debelo naplatio - 3:0 (2:0).

Tri kola pre kraja, AEK je apsolutni favorit da osvoji, odnosno odbrani titulu. Od atinskog derbija nije bilo ni “d“, AEK je bio mnogo bolji u najvećem delu susreta, a najveće zasluge za trijumf idu na račun dvostrukog strelca Niklasa Elijasona.

Izabrane vesti

Švedski ofanzivac odigrao je jednu od najboljih partija sezone i već kod prvog gola pokazao je zavidan nivo koncentracije i anticipacije jer je oduzeo loptu, posle čega se počastio golom na asistenciju Orbelina Pinede već u 7. minutu. Njegovim pogotkom zatvorena je goleada na OPAP stadionu i ponovo je u miksu bio Pineda. Imao je veliki prostor na levom boku, posle čega je uposlio Mijata Gaćinovića koji je probao udarac koji je Bartolomej Drongovski zaustavio, ali nije sprečio Elijasona da natrči i dokrajči protivnika iz drugog plana!

Pobeda domaćina mogla je da se nasluti već u finišu prvog poluvremena, kada je Ezekijel Ponse iskoristio ogromnu grešku Akaidina i matirao indisponiranog Drongovskog koji nije mogao da uradi previše.  

Ubedljivu utakmicu Aek je mogao da završi još ubedljivijim trijumfom, jer je veliku šansu propustio Ponse posle izuzetnog volej udarca u 62. minutu, ali to malo koga zanima s obzirom da je Panatinaikos odigrao ispod svih očekivanja.

USKORO OPŠIRNIJE...

GRČKA 1, PLEJ-OF – 33. KOLO

Sreda

Lamija - PAOK 1:1 (1:0)

/Slivka 45+4 – Švab 90+10/

Aris - Olimpijakos 1:1 (0:0)

/Moron 48 – Martins 53/

AEK - Panatinaikos 3:0 (2:0)

/Elijason 7, 69, Ponse 38/


tagovi

AEK AtinaPanatinaikosNiklas ElijasonEzekijel Ponse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara