Da sviramo kraj šampionske trke u Nemačkoj: Borusija ostavila bodove u Augzburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 19:28

Bajern ponovo ima ogromnih plus osam...

Džabe svi kiksevi Bajerna, džabe neobično veliki broj poraza Bavaraca u prva 24 kola kad u Nemačkoj ne postoji tim koji bi mogao da to štucanje iskoristi i aktivno uđe u trku za titulu. Sa šest bodova minusa na deset rundi do kraja Milioneri bi možda i mogli nečemu da se nadaju, pogotovo ukoliko bi tim iz Minhena otišao do kraja u Ligi šampiona. Ovako - slaba vajda. Možda nije sportski otpisati je, ali realnost je takva: Borusija sa minus osam nema više šta da traži u šampionskoj trci. Četu Marka Rozea sapleo je Augzburg kasnim golom u 78. minutu za konačnih 1:1.

Kada izgubite bodove od davljenika kome mnogi predviđaju selidbu u niži rang u maju onda teško da može da bude prihvatljiv bilo kakav alibi, ali da konstatujemo: Erling Haland nije uspeo da se oporavi od povrede i ponovo ga nije bilo u konkurenciji, a uz njega Roze nije mogao da računa ni na kapitena Marka Rojsa.

Izabrane vesti

U njihovom odsustvu posle duže vremena bljesnuo je Torgan Azar, postigao zaista atraktivan pogodak u 35. minutu za 0:1, međutim to je manje-više bilo sve od Milionera. Veći posed i kontrolu utakmice nisu uspeli da naplate još nekim golom, a najbiži istom bio je Donjel Malen, kada je pogodio prečku.

Augzburg je preživeo nekoliko opasnih situacija i onda u finišu uspeo da dođe do izjednačenja. Još jednom je do izražaja došla smušena odbrana Borusije. Arne Majer je loše zahvatio loptu, ispalo je kao asistencija, a na pravom mestu našao Sarenren Bazi - 1:1.

Prethodno je Pongračić loše intervenisao...

Nije zgoreg pomenuti da je Roze imao dosta problema da sastavi poslednju liniju jer nije imao na raspolaganju povređene Zagadua, Akanđija i Menijea. I opet - teško da čak i to može da bude alibi. Ipak su bodovi prosuti na terenu tima koji je od Hofenhajma i Leverkuzena pred svojim navijačima primao po četiri komada, od Bohuma tri...

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak

Hofenhajm - Štutgart 2:1 (0:0)

/Baumgartner 85, 90 - Endo 58/

Subota

Frajburg - Herta 3:0 (1:0)

/Grifo 12pen, Šade 83, Heler 86/

Grojter Firt - Keln 1:1 (0:1)

/Grisbek 69 - Kajnc 53/

Leverkuzen - Bilefeld 3:0 (1:0)

/Alario 29, Dijabi 57, 81/

Menhengladbah - Volfzburg 2:2 (1:2)

/Tiram 42, Embolo 82 - Vind 6, Bornau 33/

Union Berlin - Majnc 3:1 (1:0)

/Haraguči 7, Beker 56, Avonji 75 - Burgzorg 90/

Ajntraht - Bajern 0:1 (0:0)

/Sane 71/

Nedelja

Bohum - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Enkunku 82/

Augzburg - Dortmund 1:1 (0:1)

/Sarenren Bazi 78 - Azar 35/



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara