Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Da vidimo i taj Inter bez Mesija

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 23:04

Posle 11 vezanih susreta bez poraza sa argentinskom zvezdom u timu, sastav iz Majamija igra sa Kanzas Sitijem u okviru MLS-a

Poslednjih nekoliko sedmica nije moglo da prođe bolje za Inter Majami. MLS franšiza iz Majamija ne samo da je osvojila Liga kup, već je uspešno započela ligaške operacije sa zvezdom Lionelom Mesijem i ostala je neporažena u tri minula ligaška duela. Otkako se Argentinac pridružio timu sa Floride, Inter nije poražen na 11 vezanih duela na svim frontovima, a noćas će bez Mesija na megdan Kanzas Sitiju (01.30). Zvezda Heronsa nedostaje zbog aktuelne međunarodne pauze.

Tim iz Majamija je na putu iskupljenja od dolaska bivše zvezde Barselone i PSŽ-a, i sada pun samopouzdanja ima realne šanse za plasman u plej-of ove sezone. Iako je Inter osam bodova udaljen od devetog mesta u Istočnoj konferenciji, Mesi i društvo imaju još dovoljno vremena da nadoknade loš start kampanje MLS-a.

Izabrane vesti

Dva tima koja trenutno nisu u zoni plej-ofa boriće se za tri boda kada Sporting Kanzas Siti stigne u Fort Loderdejl. Inter se radovao u poslednjem duelu protiv Los Anđelesa 3:1, dok se KC vratio i pobedio prvog nosioca Zapada, Sent Luis Siti sa 2:1, i trenutno je samo dva koraka iza Dalasa za mesto u plej-ofu.

01.30: (2,15) Inter Majami (3,45) Kanzas Siti (3,35)

Novajlije Intera nastavljaju da prave razliku, ali sa devet preostalih mečeva i pet timova koje treba da prestignu, možda to bude previše čak i za Mesija i društvo. S druge strane, reč je o Mesiju, koji je izveo nadljudske podvige otkako je prvi put ušetao na fudbalski teren u SAD. Pre nego što je započeo svoju Liga kup kampanju, Inter je bio bez pobede u 11 uzastopnih MLS mečeva, uključujući niz od sedam poraza od 17. maja do 24. juna.

S obzirom na sadašnju formu i razliku koju su Mesi, Serhio Buskets i Đordi Alba napravili od dolaska, treba se zapitati gde bi ovaj tim bio da su ti igrači bili u Majamiju od početka sezone.

Nije tako blistava situacija u Majamiju, ali Sporting Kanzas Siti polako ide ka potencijalnom povratku u postsezonu. Trenutno je u nizu od dve pobede, treći put mu je to uspelo u tekućoj MLS kampanji. Još jedan trijumf mogao bi ne samo da ga stavi iznad linije plej-ofa, već bi to bio i prvi niz od tri slavlja za klub od oktobra 2022.

Tokom kampanje 2023, Kanzas Siti je samo jednom ostvario pobedu u gostima, što je jedno slavlje manje nego cele prošle sezone. A, nije nemoguće, jer na terenu neće biti

Mesija

, koji je na okupljanju nacionalnog tima.

-----------

Osvoji deo bogatog dnevnog nagradnog fonda od 200.000 dinara. Suoči se sa izazzovom Mundobasketa i svakodnevno ispunjavaj zadatke


-----------

MLS

Nedelja

01.30: (1,75) Di Si Junajted (3,60) San Hoze (4,90)

01.30: (2,15) Inter Majami (3,45) Kanzas Siti (3,35)

02.30: (1,90) Minesota (3,60) Nju Ingland (4,00)

04.30: (2,90) Portland (3,50) Los Anđeles (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSMLS ligaInter MajamiKanzas SitiLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara