Daleko je evropsko proleće za Partizanovu decu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 15:01

Crno-beli juniori izgubili od Šerifa u Moldaviji u prvom meču drugog kola Lige šampiona za mlade - 0:2

Daleko je evropsko proleće za Partizanovu decu! Očekivalo se da da nade kluba iz Humske nastave evropski proboj, posebno zbog upečatljivog izdanja u dvomeču protiv rumuske Univerzitatea u prvom kolu Lige šampiona za mlade (šampionski put). Međutim, u Moldaviji protiv Šerifa iz Tiraspolja videli smo sasvim drugo lice izabranika Nenada Stojakovića. Motivisani domaćin iskoristio je smušenost crno-belih u uvodnoj fazi meča i došao do pobede od 2:0.

Imaće Partizanovi juniori težak zadatak u revanšu u Humskoj (na programu 28. novembra), da istope kapital najboljeg moldavskog kluba i domognu se trećeg kola, odnosno prve kvalifikacione runde tokom proleća.

Izabrane vesti

Moguće je da je na izdanje crno-belih uticao i dug put do Tiraspolja. Posebno su gosti bili detorjentisani u uvodnoj fazi meča, previše grešili u fazi odbrane i bokserski rečeno- doživeli nokaut. Već u devetom minutu napadač domaćih Botan se odlično snašao posle jedne dubinske lopte i savladao Vanju Radulaškog. Bili su to košmarni trenuci za Partizan. Svaku grešku Šerif je znao da naplati. Tako je u 16. minutu duplirao prednost Moldavaca, posle koje su klasičnom fudbalskom desturkcijom otežavali posao crno-belima.

Partizan je u većem delu meča imao inicijativu. Imali su gosti posed od 78 posto, ali su naišli na tvrd blok Šerifa. Možda najbolju šansu crno-beli su imali u 74. minutu, kada je udarac Jevermovića odbranio golman domaćih Dumenko. Sve je to izgledalo frustrirajuće za goste... Šerif je odbijao da igra fudbal, retko su domaći prelazili centar. Ali su u defanzivi bili dobro postavljeni i diciplinovanom igrom odolevali crno-belima.

Partizan je imao više šuteva, veći posed, više prekida, sli su Moldavci ostvarili cilj. Mada jasno je da je kvalitet na strani srpskog šampiona i da je u Beogradu moguće nadoknaditi zaostatak od dva gola. To će izabranici Nenada Stojkovića pokušati da urade bez jednog od najboljih igrača Janka Jevremovića, koji je dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi.

 ŠERIF - PARTIZAN 2:0 (2:0)

/Botan 9, Đinari 16/

Moldavija

Stadion: Mala Šerif Arena

Sudija: Kasper Sjoberg (Švedska)

Šerif (4-3-3): Dumenko - Gresluk, Gutu, Đinari, Jatko - Kostin, Sandeči, Kovalči (od 84. Hagiu) - Pleskan, Botan, Guspit

Partizan (4-2-3-1): Radulaški - Roganović, Stjepanović, Petrović, Ćelić - Janković, Dragojević (od 46. Jovanović) - Jevremović, Alilović, Mirčetić - Ugrešić (od 86. Tadić).


tagovi

Liga šampiona za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara