Damir Čakar (© Star sport)
Damir Čakar (© Star sport)

Damir Čakar: Na stadionu Partizana kao da si ušao u kapelu! Nisu krivi Petrić, Kralj, Nađ, Ćirković...

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 01:39

„Ljudima koji vode klub više niko ne veruje“, kaže čuveni bombareder crno-belih

Ulica strave u užasa. Ničega dobrog nema u Humskoj. Ni igre, ni rezultata, ni poslovnih poteza. Neće biti ni četvrte godine trofeja, što izaziva gorčinu i bes u glasovima partizanovaca.

Mnogi su se sakrili, ne oglašavaju se ni tokom krize, ali Damir Čakar je i sad isti kakav je bio dok je igrao na stadionu kluba koji je neprepoznatljiv. Direktran. Njegov reči odjekuju kao bombe koje je nekad slao levicom iza leđa protivničkih golmana.

Izabrane vesti

Ljudima koji vode klub više niko ne veruje“, poentirao je bivši as analizirajući za Informer aktuelno stanje na crno-beloj strani Topčiderskog brda. „Partizan je oduvek bio institucija i, za mene, najveći klub na svetu, a trenutno su hodnici prazni kao da si ušao u kapelu. Moramo da budemo realni, ovo nije nikakav napad, već objektivno stanje stvari. Neko za ovo mora da odgovara. Pre neki dan sam video da Gordan Petrić priča o Predragu Mijatoviću. Mijat je najveći gospodin u fudbalu, bio je direktor Real Madrida, a ovde ga neka uprava nije htela. Pa, trebalo bi da ga moliš i plačeš da dođe u klub. Ako bi on da vodi Partizan, dižem obe ruke za njega“.

Kao sporstita, nekada fudbalera, sada trenera, a između čak i funkcioner (skaut i sportski direktor), Čakar je amnestirao bivše saigrače od krivice za posratanje i oštricu kritike usmerio ka članovima rukovodstva.

Letos niko nije hteo da bude trener Partizana, kad je otišao Aleksandar Stanojević. Žrtvovan je Ilija Stolica, dečko koji je dobar trener. Došao je Gordan koji je autoritetom i harizmom izvukao maksimum. On tu ništa nije kriv. Kao ni Albert Nađ, Ivica Kralj, Milivoje Ćirković, legende koje rade u klubu. Oni su potrebni Partizanu i, budite ubeđeni, misle isto ovako kao ja. Daj da se više ne foliramo. Krajnje je vreme da se nešto desi da bi Partizan ličio na nešto. Ovo je prevršilo svaku meru. Znam da mnogi neće da izađu u javnost, a imaju ovako mišljenje. Ovo nije nikakvo pljuvanje ni po kome, samo realnost. Duša i srce me bole, plače mi se zbog Partizana“.

Goran Trobok, Čakarov nekadašnji saigrač iz perioda kad ih je trenirao Ljubiša Tumbaković, saglasan je da su crno-belima potrebne promene.

Ne iznose se podaci transparentno. Ljudi koji vode klub ponašaju se kao da je Partizan njihova svojina. Imamo toliko navijača, reprezentativaca i legendi. Predrag Mijatović je bio direktor Reala, siguran sam da bi autoritetom i kredibilitetom mogao da pomogne. Mnogi bivši igrači misle kao ja. Jedan od primera lošeg poslovanja je Takuma Asano. Taj igrač je koštao 2.000.000 evra, a otišao je iz kluba bez obeštećenja. Neko mora da snosi posledice“, dodao je Trobok povodom nemarnosti uprave.

VOLKOV: VIŠE NIJE TEŠKO IGRATI U PARTIZANU

Koliko su se potezi s vrha odrazili na teren pokazuje stav nekadašnjeg levog beka iz nešto novijih vremena, Vladimira Volkova.

Nije više ni teško igrati u Humskoj. Nekad je to predstavljalo vrhunac karijere. Mnogima je to, nažalost, postalo prolazna stanica“, pojasnio je Volkov za Sportski žurnal.


tagovi

Damir ČakarFK PartizanGoran TrobokVladimir Volkov

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara