Kejn (© Reuters)
Kejn (© Reuters)

Danijel Levi pobedio: Ništa od filma Građanin Kejn! Siti izvisio, špic ostaje u Totenhemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 13:53

Zvanično je

Jedna letnja saga je završena. Hari Kejn ostaje u Totehemu!

Kapiten reprezentacije Engleske potvrdio je da će i naredne sezone nositi dres kluba iz Londona, što znači da je u napetim pregovorima pobedio predsednik Pevaca Danijel Levi, te da je očekivani transfer 28-godišnjeg špica u Mančester Siti propao, urpkos ponudi Građana od 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sjajno sam se osećao prilikom pozdrava navijača Totenhema na nedeljnom gostovanju Vulverhemptonu i dok sam čitao poruke podrške prethodnih sedmica. Ostaću u Totenhemu ovog leta i biću 100 odsto fokusiran kako bih pomogao timu da ostvari uspeh“, napisao je Kejn na Tviteru i time stavio tačku na priče da će napustiti novi Vajt Hart Lejn.

Ovakav epilog predstavlja iznenađenje ako se zna šta se sve dešavalo od kraja minule sezone, koliko je Hari Kejn bio izričiti u pokušajima da napusti klub i koliko ga je Pep Gvardiola želeo na Etihadu kao zamenu Serhiju Kunu Agueru posle odlaska Argentinca u Barsleonu. Malo pre nešto što se završilo prethodno prvenstvo Premijer lige, Kejn je obavestio upravu Totenhema da želi da ide, računajući na dobru volju predsednika Danijela Levija, koji mu je obećao još prošle godine da neće „zatezati“ onog trenutka kad Hari poželi transfer.

Želja Kejna je bila jasna. Baš kao i namera Sitija da ga dovede. Pričalo se o petogodišnjem ugovoru, plati od oko 24.000.000 evra po sezoni, međutim, jednu prepreku ni igrač ni njegov potencijalni poslodavac nisu uspeli da savladaju. Da smekšaju Levija.

Početnu ponudu arapskih vlasnika prvi čovek Totenhema je lako odbio nadajući se da će dobiti više od 120.000.000 evra. Isprava se činilo da bi bio zadovoljan sa 150.000.000 i da samo tvrdi pazar, da bi se definitivno predomislio i ostao uporan/tvrdoglav/bezobziran onog trenutka kad je Džek Griliš potpisao za aktuelnog prvaka. Navodno je Leviju povređena sujeta, kako to da član Aston Vile potpiše prvi, da se oko njega pravi velika buka i to za britanski transfer rekord (117.000.000 evra), pa je rešio da tera inat i na kraju izgura svoje. Šuška se čak da je toliko bio odlučan da zadrži Kejna da ne bi pristao taman da je Mančester Siti poslao ponudu vrednu 180.000.000 evra.

Još jednom se potvrdilo da je Levi nezgodan pregovarač. Ranije je za ozbiljne sume prodao Luku Modrića i Gereta Bejla Real Madridu, sad je uspeo da zadrži najboljeg igrača praktično mimo njegove volje. Pogazivši obećanje dato pre 12 meseci. Kejnu ugovor ističe 2024, zasad je tu, a narednog leta...

Dotad, Mančester Siti ostaje bez jedne od primarnih meta. Nadao se da će osvežiti napad Harijem Kejnom, a sad se premišlja da li da uzme Kristijana Ronalda koji mu se sam nudi.


tagovi

Hari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara