Nemanja Jović (©Starsport)
Nemanja Jović (©Starsport)

Partizan definitivno izgubio spor sa Jovićem, dužan da mu plati više od 250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 11:11

Sud za sportsku arbitražu još jednom potvrdio odluku FSS-a

Spor Partizana i Nemanje Jovića je malo pao u zaborav, jer se fudbaler uveliko otisnuo u inostranstvo, ali je tek sada u Lozani dobio epilog.

Nekadašnji fudbaler crno-belih je u avgustu prošle godine dobio raskid ugovora, a Partizan se na ovu odluku Fudbalskog saveza Srbije žalio Sudu u Lozani (CAS). Sud za sportsku arbitražu je žalbu crno-belih zvanično odbacio i stao na Jovićevu stranu.

Izabrane vesti

U presudi CAS-a, kako saznaje Mozzart Sport, stoji da je Jović tražio da mu se isplati 47 neisplaćenih plata u vrednosti od 37.436 dinara, odnosno, 1.759.436 dinara ukupno, potom 196.600 evra od mesečnih rata, koje su po ugovorima (a bila su tri) iznosile 10.000 evra mesečno, kao i 60.000 evra bonusa za potpisivanje poslednjeg, trećeg ugovora sa crno-belima, koji je trebalo da važi od 22. avgusta 2022. do 30. juna 2027. godine. Sve kada se sabere - više od 250.000 evra.

Kako stoji u odluci CAS-a, Partizan je jedino probao da ospori tih 60.000 evra, pravdajući se da je u tom periodu došlo do kašnjenja zarada i ostalih prinadležnosti, ali ni za to nije dostavio nijedan dokaz. Sa druge strane, fudbaler je dostavio brojne dokaze za svoje tvrdnje, a između ostalog i dokument iz PIO fonda da mu zdravstveno osiguranje nije uplaćivano pune dve godine i devet meseci.

Nemanja Jović je iskoristio opciju da mu je klub dugovao zarade duže od tri meseca i podneo je zahtev za raskid ugovora u junu prošle godine, a u avgustu je Fudbalski savez Srbije potvrdio da su njegovi navodi ispravni i raskinut je ugovor sa Partizanom.

U međuvremenu, Jović je od januara član portugalskog Estorila, za koji je odigrao samo tri utakmice.

Sud za sportsku arbitražu je još jednom, u kratkom periodu, potvrdio da je FSS doneo ispravnu odluku, kao pre nekoliko dana u slučaju ženske lige po tužbi subotičkog Spartaka.


tagovi

Nemanja JovićFK PartizanMozzart Bet SuperligaFSS

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara