Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Uroš Sremčević opcija za novog bundesligaša!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 12:08

Talentovani prvotimac Crvene zvezde na radaru Sankt Paulija

Sankt Pauli se posle 13 sezona vratio u Bundesligu, ali odmah nakon obezbeđene promocije klub iz Hamburga je saopštio neprijatnu vest svojim navijačima – najbolji igrač i strelac ekipe, ofanzivni vezista Marsel Hartel neće produžiti ugovor, već napušta Milerntor stadion kao slobodan igrač. I pored toga u Sankt Pauliju veruju da će naredne sezone moći ravnopravno da se nose sa budesligašima, ali su svesni da su im neophodna pojačanja u svim linijama tima, odnosno veći fond igrača za znatno zahtevnije izazove od onih koje je zahtevala Cvajta. U fokusu su pre svega mladi igrači, koji bi klubu mogli da donesu višestruke benefite u budućnosti.

Sportski sektor Sankt Paulija je intenzivno krenuo sa analizom tržišta, a među igračima koji se nalaze na radaru je i napadač Crvene zvezde Uroš Sremčević. Lokalni portal NDR iz Hamburga piše da su u klubu zadovoljni sa startnim Johanesom Egeštajnom i veruju da može da odgovori zahtevima koje sa sobom nosi Bundesliga, bez obzira što bivši mladi reprezentativac Nemačke nije bio preterano efikasan ove sezone. Postigao je devet golova u Cvajti, a ukupno 11 u svim takmičenjima, pa ostaje da se vidi kako će se snaći u najvišem rangu takmičenja.

Izabrane vesti

Ipak, kako piše NDR, Egeštajnu je neophodna alternativa, a i radi se o napadaču koji je više lažna devetka nego klasičan špic, pa Sankt Pauliju treba ofanzivac drugačijeg profila. Pored Sremčevića trenutne opcije koje razmatraju u klubu su Nik Prelec iz Tirola (23 godine) i Albin Ramani (23), koji igra za Rapid iz Bukurešta.

Uroš Sremčević je zimus stigao u Crvenu zvezdu za obeštećenje od 2.000.000 evra, nakon što je za njega interesovanje pokazala Siti grupa, ali i Olimpijakos, Anderleht i još nekoliko evropskih klubova. Privikavanje na crveno-beli dres nije bilo lako, što pokauje i činjenica da je rođeni Kragujevčanin na devet nastupa za srpskog šampiona postigao dva gola. Oba protiv Napretka u Kruševcu. Na sinoćnoj proslavi protiv Čukaričkog Sremčević je na terenu proveo sat vremena, ali nije pronašao put do mreže Lazara Kaličanina.

Pred momkom koji je pre mesec dana postao punoletan je dovoljno vremena da potvrdi velika očekivanja, pa se crveno-beli sasvim sigurno neće olako odreći njegovih usluga, posebno što su u zimskom prelaznom roku uložili ogromne napore da ga dovedu u svoje redove. Što se tiče Sankt Paulija, trenutno ne postoje informacije oko konkretnijih koraka, pa ostaje da se vidi da li će ih biti u narednim danima. Naravno, pitaju se i Crvena zvezda i supertalentovani napadač.


tagovi

Uroš SremčevićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara