Luis de la Fuente (AFP)
Luis de la Fuente (AFP)

De La Fuenteova revolucija: Samo dvanaestorica Španaca sa Mundijala, povratak Kepe i Naća, Morati kapitenska traka

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 15:28

Mnogo novina u A tim Crvene furije uneo je novi selektor

S početkom 2023. godine Luis De La Fuente zvanično je preuzeo kormilo španske reprezentacije. Tri i po meseca kasnije selektor Crvene Furije obajvio je svoj prvi spisak za početak kvalifikacija za Euro 2024. godine i utakmice sa Norveškom i Škotskom, a španska javnost ga je okarakterisala - revolucionarnim!

Uneo je strateg koji je u Tokiju predvodio olimpijsku reprezentaciju Španije novine u sve linije tima. Posle dve i po godine vratio u A tim Kepu Arizabalagu, Realov defanzivac Naćo dobio je prvi poziv od oktobra 2018, a na spisku su se pojavila i imena poput Osasuninog Davida Garsije, Espanjolovog Hoselua i Seltine legende Jaga Aspasa.

Izabrane vesti

Kako su sa spiska izostali Đordi Alba i Koke, tako će se kapitenska traka obreti na ruci Alvara Morate ubedljivo najiskusnijeg reprezentativca Španije u ovom sazivu (61 nastup) i bez konkurencije najboljeg golgetera sa 30 pogodaka za A selekciju.

Na spisku za duel protiv Norveške 25. marta na Rosaledi, te okršaj protiv Škotske tri dana kasnije na Hempden parku, De La Fuente je iskoristio bazu od 12 fudbalera koji su igrali na Mundijalu u Kataru pod trenerskom palicom njegovog predthodnika Luisa Enrikea. Izostali su između ostalih Markos Ljorente, Feran Tores, Serhio Bukets, Karlos Soler, a povratnički poziv dobili Mikel Merino i imenjak mu i klupski saigrač Ojarzabal, te Fabijan Ruiz i Dani Sebaljos.

U veznom redu je prisutan odliv fudbalera što ih krasi perfektno iznošenje lopte, a upliv fizički robusnijih i agresivnijih igrača.

Da nije zaradio povredu zbog koje će propustiti ostatak sezone, Stefan Bajčetić bi izvesno dobio poziv za U-21 selekciju Španije. Kako furija još nije zaključala vunderkinda srpskog porekla i dalje tinja kakva-takva nada da bi u budućnosti mogao da zaigra za Srbiju.

Poziv nije dobio francuski štoper i član Real Sosijedada Robin Le Norman o kojem se poslednjih nedela pisalo da će obući dres Furije po modelu Ejmerika Laporta. Ali objasnio je De La Fuente i tu situaciju.

"Imaćemo priliku da igrački kadar proširimo još jednim igračem fantastičnih kvaliteta. Nadamo se da će uskoro postati naš reprezentativac", rekao je selektor i time nagovestio da je zastoj protokolarne, odnosno administrativne prirode.

Golmani: Kepa Arizabalaga (Čelsi), Robert Sančez (Brajton), David Raja (Brentford)

Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Pedro Poro (Totenhem), David Garsija (Osasuna), Ejmerik Laport (Mančester Siti), Naćo (Real Madrid), Injigo Martinez (Atletik Bilbao), Alehandro Balde (Barselona), Hose Gaja (Valensija)

Vezni red: Rodri (Mančester Siti), Martin Zubimendi (Real Sosijedad), Gavi (Barselona), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Mikel Merino (Real Sosijedad), Dani Sebaljos (Real Madrid), Pedri (Barselona)

Napad: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (RB Lajpcig), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Hoselu (Espanjol), Jago Aspas (Selta), Đerar Moreno (Viljareal), Brajan Hil (Sevilja), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad)


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara