Aurelio de Laurentis i Lučano Spaleti (©Reuters)
Aurelio de Laurentis i Lučano Spaleti (©Reuters)

De Laurentis potvrdio: Spaleti slobodan kao ptica na grani, rekao mi da je ciklus završen

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 23:22

Napoli traži novog trenera

Gotovo nezamislivo se dogodilo - Napoli je ostao bez trenera koji je vratio šampionsku titulu posle 33 godine čekanja!

Lučano Spaleti više nije trener Napolija, to je zvanično potvrdio prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis.

Izabrane vesti

"Slobodan je kao ptica na grani. Kada ti neko dođe i kaže kako se jedan ciklus u životu završio, šta možeš da uradiš? Da li treba da se usprotiviš tome", zapitao se De Laurentis i otkrio:

"Rekao mi je da bi radije da ima jednu godinu da odmori, da bi sada da stane sa radom malo. Pristao sam. Isporučio je šta se od njega tražilo i zahvalan sam mu na tome, želim mu sve najbolje. On je sjajna osoba i trener. Treba da radi ono što želi i voli. Poštujem njegov izbor uprkos važećem ugovoru".

Kontroverzni vlasnik Napolija govorio je takođe i o tome kako se rodila šampionska sezona. Sve je počelo sa teškim odlukama da se puste Lorenco Insinje, Dris Mertens i Kalidu Kulibali...

"Po mom mišljenju, mnogi igrači su završili svoje cikluse ovde i posle su me na konferencijama za novinare pitali šta ću da radim. Uvek sam govorio da je cilj da osvojimo titulu, tako je bilo i sada, zbog čega su mnogi ostali u čudu. Čak i Spaleti, koji u trenutku nije znao koga je kupio (od igrača). Treneri su uvek podeljeni oko toga koga da prodaju i koga da treniraju. Spaleti je dobio izuzetno sirov materijal sa kojim je radio i rastao tokom sezone, kao i svako od igrača".

De Laurentis je još jednom napomenuo da je sledeći cilj da dobije stadion Dijego Armando Maradona na upravljanje, inače…

"Na moju inicijativu stadion je dobio ime po Maradoni. Sada želim da uradim nešto za sve igrače Napolija, da dovedem stadion u red. Ili će nam grad Napulj dati stadion na upravljanje za narednih 99 godina ili ću otići i napraviti novi stadion u Kazerti. Želim multifunkcionalni stadion koji može da radi sedam dana u nedelji, da ima svoj muzej, da ima mogućnost održavanja koncerata, pa i da ljudi mogu da se venčaju na njemu ako žele".



tagovi

Aurelio De LaurentisLučano SpaletiNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara