Fudbaleri Notingem Foresta (©Reuters)
Fudbaleri Notingem Foresta (©Reuters)

Deda Mraz ispunio želje Notingemu – Šumari su u igri za plasman u Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 12:57

Rival u nedelju od 17 časova biće Kardif, u 30. kolu Čempionšipa

Čempionšip je čudno takmičenje. Svako može da pobedi svakoga, oscilacije na tabeli su normalna stvar i u tome je čitava draž. Uoči Nove godine malo ko je mogao da zamisli da će Notingem Forest do kraja januara da se uključi u borbu za plasman u Premijer ligu, ali uspeo je.

Šumari će u nedelju od 17 časova na gostovanju Kardifu da jure četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu i tako se probiju do pozicije koja vodi u plej-ofu.

Izabrane vesti

Otvorili su izabranici Stivena Kupera godinu pobedom nad Arsenalom (1:0) u FA kupu. To im je donelo preko potrebnu injekciju samopouzdanja, pa su u prvenstvu ušli u sjajan niz. Padali su redom Milvol (1:0), Derbi Kaunti (2:1) i Barnsli (3:0). Samo ih današnji meč deli od savršenog januara.

Do trijumfa u prošlom kolu Šumari su dožli bez Žoaa Karvalja, pošto se već tada znalo da će da napusti klub. U međuvremenu je portugalski vezista završio transfer sa Olimpijakosom i promovisan je u novog plejmejkera Atinjana.

17.00: (3,20) Kardif (3,10) Notingem Forest (2,40)

Svi ostali igrači su na raspolaganju Kuperu, uključujući i napadača Kejnana Dejvisa koji je došao u januaru na šestomesečnu pozajmicu iz Aston Vile. Mladi golgeter se već upiaso u strelce u Čempionšipu, desnom nogom je postavio konačan rezultat protiv Barnslija.

Hoću od svog tima da igra dobro na svakoj utakmici. Uvek kažem, bez obzira na to koliko dobro smo odigrali prošli meč, od sledećeg očekujem još više. Standardi moraju da ostanu visoki, sa takvim razmišljanjem pristupamo i duelu sa Kardifom. Protivnik ima puno iskusnih igrača, očekujemo da odigraju svoj najbolji meč i nećemo se iznenaditi ako tako i bude. Zato mi moramo da budemo još bolji da bismo ostvarili cilj“, kazao je Kuper.

Kardifu će nedostajati Kifer Mur, pošto ima problema sa povredom skočnog zgloba. Izuzev Ajzaka Vasela, koji je već dugo na bolovanju, svi ostali fudbaleri su spremni za duel u kojem su u obavezi da idu na bodove. Velški klub je u opasnoj zoni i ako ne popravi rezultate, neće mu biti lako da obezbedi opstanak.

Poslednji prvenstveni trijumf je zabeležio još u novembru protiv Lutona (2:1), a od tada je odigrao pet mečeva i osvojio samo dva poena. U prvom okršaju ovih timova u septembru, Kardif je slavio u Notingemu sa 2:1.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

ČEMPIONŠIP – 29. KOLO

Petak

Hadersfild - Stouk 1:1 (1:0)

/Koroma 27 - Braun 78/

Subota

Barnsli – Bornmut 0:1 (0:1)

/Biling 12/

Fulam – Blekpul 1:1 (1:0)

/Mitrović 6 – Bouler 57/

Hal – Svonsi 2:0 (2:0)

/Ivs 5, Luis-Poter 17/

Luton – Blekbern 0:0

Midlzbro – Koventri 1:0 (0:0)

/Šporar 58/

Milvol – VBA 2:0 (0:0)

/Benet 67, Afobe 76/

Preston – Bristol Siti 2:2 (0:1)

/Ris 52, 95 – Martin 12, Semenjo 81/

KPR – Reding 4:0 (3:0)

/Dajks 13, 35, Amos 37, Dan 51/

Piterboro – Šefild Junajted 0:2 (0:0)

/Šarp 54, Morton 81a.g/

Nedelja

14.30: (2,35) Derbi (3,00) Birmingem (3,40)

17.00: (3,20) Kardif (3,10) Notingem Forest (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Notingem ForestČempionšipKardif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara